Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak hogy a kutya ne...

Mit csináljak hogy a kutya ne igyon annyit?

Figyelt kérdés

Észrevettem a napokban hogy nagyon megnőtt a hasa, ma elvittem állatorvoshoz és kiderült hogy megvan telve az egész gyomra vízzel, hányik.

A doki azt mondta hogy lehet hogy májprobléma, vagy medig méhgyulladás.

Jövőhét hétfőn viszem ultrahangra, addig is mit csináljak hogy ne igyon sokat? Egyszerre szinte megissza majdnem az egészet ami a táljában van és utána rá 10 percre ki is hányja.

2021. dec. 29. 17:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
75%
Ha méhgyulladás, akkor hétfőre már nem lesz kutyád. Másik állatorvoshoz, sürgősen, aki azonnal meg is ultrahangozza. A méhgyulladás nem játék, napok alatt elviheti a kutyát kezeletlenül, méhgyulladás gyanújával hozzáértő állatorvos azonnal ultrahangozik, vagy továbbküld olyan helyre, ahol van erre lehetőség (ha nála nincs), NEM ÉR RÁ JÖVŐ HÉTFŐIG, potenciálisan életveszélyes állapot!
2021. dec. 29. 18:35
 22/33 anonim ***** válasza:
86%

Ne etesd konyorgom maradekkal, fuszeres, zsiros etel nem neki valo, foleg hanyasnal nem.

Es fereghajtot se adj neki, minek terheled most a szervezetet? Hogy lenne mar csak annyi a baj? Akkor az orvos ezt mondta volna!

2021. dec. 29. 18:50
 23/33 A kérdező kommentje:
22-es: Külön neki lett készítve, direkt nem fűszereztem meg, csak megsóztam neki. Az orvos adta a féreghajtót, hogy adjam be neki.
2021. dec. 29. 19:00
 24/33 anonim ***** válasza:
80%
Jesszus, ez orvos lehet a talpán. vaktában találgat, aztán vagy belehal a kutyád, vagy nem.
2021. dec. 29. 19:41
 25/33 anonim ***** válasza:
86%

"Pesti vagyok"

Bakker, azt hittem vidéki vagy, és nincs lehetőséged válogatni az orvosok között, de Pesten van vagy 100, meg állatkórház is.

2021. dec. 29. 20:11
 26/33 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen felesleges beadni a féreghajtót. Kihányja a vizet, ételt, akkor a féreghajtó is kijön belőle, mielőtt hasznosulna.
2021. dec. 29. 21:16
 27/33 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy hagyd inni, csak kis adagokat tegyél ki neki sűrűn. Vagy lázas, vagy gyulladás miatt szomjas, nem kéne vízmegvonással rontani a helyzeten: és igen, a zsíros kaja is kiválthatta nála ezt.
2021. dec. 29. 21:44
 28/33 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem orvos volt... féreghajtó, Istenem, a kutya körmét nem vágta le, vagy hallását nem vizsgálta? (gúnyolódok)

Ha pesti vagy sem olyan egyszerű jót találni. Én nagyon beteg kisállattal vagyok. Ajánlom neked a Mancsokat. Állatorvosok közül non plus ultra Csikós, ha szerencséd lenne... de sajna ritkán rendel, Kovács Judit is nagyon okos onnan, ő megfordul a Roham u-ban és a Chinoinban is.

Ultrahang: hiába van egy rendelőnek készüléke, ha az ott dolgozók nem jó uh-os orvosok. Megcsinálja neked, de nem látja a problémát! Humán ellátásban is külön szakvizsga. Nem az a szakvizsgát igénylő tudás, hogy az ultrahang fejet tologassa a hasadon. Az állatoknál nagy legenda Vrabély, Lehel úti állatkórház, viszont ő lehet, hogy még mindig beteg, a lánya Vrabély Fanni is uh-os lett, ő is ott rendel, illetve tavasszal heti 1-2 napot volt a 17. kerület XX. utcában lévő állatkhban. Vagy, ha Budakeszire hajlandó vagy kimenni akkor Paulina Anna, ügyes UH-ban is, és amilyenek ott (tele szeretettel), lehet bevállalják aznapra. S, hogy adjak még adalékot: egyik pesti kerület 60 körüli főállatorvos magánrendelőjének orvosa veseelégtelenségre adott antibiotikumot miután(!) megcsinálta a hasi ultrahangot. Mert volt gépe, amit kb. te is meg tudsz venni. Mi már 10+ éve Csikóshoz járunk, akkor egyszer mentünk máshoz, mert csak arra volt lehetőség. Nem végződött halállal, de az csakis Csikós Károlyon múlt.

2021. dec. 29. 21:50
 29/33 anonim ***** válasza:
72%

Mi lett a kuytával?

Bár itt már nem használ, de azért leírom, hátha esetleg később valakinek hasznos. A kutya előtt mindíg legyen friss víz. Olyan nincs, hogy nem tud eleget inni. Ha sokat iszik, azzal valamit kompenzál, vízelvonással ezt megakadályozzuk. Sok metabolikus betegség de a gennyes méhgyulladás esetén is a vesében a víz visszaszívása nagy mértékben lecsökken hormonális hatások miatt. Tehát ami víznek normálisan a keringésben kellene maradni, azt a beteg állat kipisili. Így viszont a kerenigése gyorsan összeomlana, a vér "besűrűsödik", ezt pedig csak a nagy mennyiségű ivással tudja kompenzálni. Ha ilyenkor nem biztosítunk elegendő mennyiségű vizet a kutya a számára, akkor nagyon könnyen összeomolhat. A probléma okát kell kezelni, idővel a tünetek is rendeződnek.

2022. jan. 7. 21:35
 30/33 A kérdező kommentje:
29:es Végül nem méhgyulladás volt és nem is a májával volt probléma. Az orvosok vettek tőle mintát, és mint kiderült tényleg egy csomó víz volt a hasában, és lázas is volt. Adtak vízhajtót illetve lázcsillapítót, azóta szépen lement a hasa, sokkal energikusabb lett és meggyógyult hálisten :D
2022. jan. 7. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!