Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak hogy a kutya ne...

Mit csináljak hogy a kutya ne igyon annyit?

Figyelt kérdés

Észrevettem a napokban hogy nagyon megnőtt a hasa, ma elvittem állatorvoshoz és kiderült hogy megvan telve az egész gyomra vízzel, hányik.

A doki azt mondta hogy lehet hogy májprobléma, vagy medig méhgyulladás.

Jövőhét hétfőn viszem ultrahangra, addig is mit csináljak hogy ne igyon sokat? Egyszerre szinte megissza majdnem az egészet ami a táljában van és utána rá 10 percre ki is hányja.

2021. dec. 29. 17:19
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
A doki adott egy címet hogy hova vigyem ultrahangra, mert az az orvos a legjobb elvileg. Náluk már csak jövőhéten van időpont, de közbe én nézegetem itt az orvosokat, csak eddig mindenhol be volt telve mindegyikük. Párat fel is hívtam már :(
2021. dec. 29. 17:55
 12/33 anonim ***** válasza:
95%

A méhgyulladás nem olyan betegség ám mint az ínhüvelygyulladás vagy a nátha, elviszi a kutyát pár nap alatt a szepszis. Tök mindegy milyen jó orvoshoz kerül, ha későn.

Ezt az időpontbetellést én nagyon nem értem, sokszor olvasom itt. Két kutyám van, soha az életben nem kértem senkihez se időpontot, Covid alatt se. Ha életveszélyben van a kutya, nincs olyan asszisztens, aki megállítana.

2021. dec. 29. 18:01
 13/33 A kérdező kommentje:
A méhgyulladás még nem biztos probléma, a doki azt mondta hogy az valószínűleg egyik lehetőség bár inkább a májprobléma fele utalgatott. Mondjuk a doki akihez most vittem eléggé felszínesen végezte a dolgát, szinte alig nézte meg szegény kutyust...Ha tudom még ma elviszem egy rendes dokihoz, vagy pedig holnap aztán keresek egy olyan orvost aki ultrahangot is csinál, hogy ne kelljen jövőhétig várni. Köszönöm a válaszokat!
2021. dec. 29. 18:05
 14/33 anonim ***** válasza:
91%

Amikor az én kutyámnak volt ilyesmi problémája akkor az utolsó pillanatban mentették meg az életét.

A kutyus anyamekkal maradt költözés után . Hétvégén mikor haza mentem mondták hogy a kutya nem eszik három napja és nagyon sokat iszik, liheg, nyalogatja a hátsóját. Gyerekkorban kaptam nem tudtam mennyire fontos az ivartalanítás akkor ..

Egyszerre be a kocsiba és doki. Ott aznap este műtötték meg mehgyulladasa volt, akkor volt 14 éves. De utána még élt két évet, azt már velünk töltötte a házban .

De nem is értem , a dokik ilyenkor egyszerre az ultrahanghoz nyúlnak főleg ha idős a kutyus hogy kizárják a méh gyulladást.

2021. dec. 29. 18:06
 15/33 anonim ***** válasza:
95%
Azt lehet csinálni, hogy beslattyogsz egy rendelőbe és elmondod, hogy nagyon aggódsz a kutyáért, szeretnéd ha megnéznék UH-val, mert az előző orvos azt javasolta. Értelmes helyen megvizsgálják időpont nélkül is, maximum várni kell sokat.
2021. dec. 29. 18:09
 16/33 A kérdező kommentje:
Jövő májusban lesz 2 éves a kutyusom, eddig nem volt semmi problémája, csak hát tényleg ez a doki akinél voltam...Förtelmes volt, na mindegy. Lényeg annyi hogy találtam egy dokit akihez lehet holnap menni ultrahangra és vizsgálatra is. :)
2021. dec. 29. 18:10
 17/33 anonim ***** válasza:
85%
14-es vagyok. Nem számít mennyire messze van a rendelo, de én mennék vele. Olyan nincs hogy nem fogadják , sürgősségi esetnek is számít. Hova valósi vagy ??
2021. dec. 29. 18:10
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Az ultrahangot sürgős esetben megcsinálják azonnal, vagy másnap. Az orvosotok vett vért a kutyától, aminek esetleg mára, vagy legkésőbb holnapra lesz eredménye. Ha te nem mondtad az ultrahangosnál a telefonban, hogy nagy gáz van, akkor ők nem tudhatják. Veseelégtelen is sokat iszik, lehet, hogy kezd leállni a kutyus, és lehet tele van kakival azért is hány, amellett, hogy nem eszik.

Vidd el másik orvoshoz, hátha találsz egy lelkiismereteset, illetve akinek tudása is van.

2021. dec. 29. 18:13
 19/33 A kérdező kommentje:
Pesti vagyok, a doki akihez vittem most a kutyámat, régebben mikor volt kutyánk (rottweiler mindkettő) vele is volt valami baj, sajnos már nem emlékszem mi, és sürgősen kellett vinni dokihoz. Akkor még gyerek voltam, de emlékszem faterom mondta hogy ő mentette meg a régi kutyánk életét. De mostanság elég hanyag munkát végez.
2021. dec. 29. 18:14
 20/33 anonim ***** válasza:
71%
Akkor reméljük, rossz volt az orvos tippje, mivel nem vizsgálta meg rendesen és mégsem olyan komoly betegség.Remélem holnap kiderül mi a baj és kap kezelést amitől hamar meggyógyul.
2021. dec. 29. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!