A panelban tartott kutyákat nézem le, amiknek a 99%-a kistestű.
Érdekes, falun nálunk nem volt téma a szilveszter, a kutyák le se szarják, mert nem olyan kicsi az ingerküszöbük mint a panelcirkálóknak.
Csak itt a városban sír mindenki, hogy mi lesz a kis kutyulival szilveszterkor.
Amúgy egy közepes méretű kutyám van vidéken, szóval nem vele kompenzálok :D
Egyszerűen csak fel nem tudom fogni a hisztit a kutyások körében a szilveszterről.
Egy városi kutyát sokkal több inger ér, mint egy falusit.
Ez az emberek esetében is így van. A falusit nem éri annyiféle különböző inger, mint a városit. De ez azt hittem, mindenki számára egyértelmű.
“ Érdekes, falun nálunk nem volt téma a szilveszter, a kutyák le se szarják, mert nem olyan kicsi az ingerküszöbük mint a panelcirkálóknak.”
Természetesen ez nem igaz. Falun nőttem fel. A régi kutyánk nem félt, a testvére, aki haveromékhoz került, szilveszterkor bemenekült, de leghátra a spájzba. Onnan csak úgy tudtuk kihozni, hogy egy tolta kifelé, a többiek meg átemelték a lábait a küszöbön, onnan már csúszott a kövön. Persze ki nem tettük a udvarra, de ne a kajánál legyen.
“ Én eddig falun egy normális idegrendszerű kutyát nem láttam, ”
Én pl. Honolulun sem láttam. 😁
Eleve falun sokkal kevesebb a szilveszteri banzáj. Nyilván ott is van, de pl belvárosban egy utcán belül három-négy társaság nyomja a tűzijátékot (meg sajnos sokan a petárdát is...)
Sokkal nagyobb hanghatás ér ilyenkor egy városi kutyát mint egy falusit. És mivel ők sem robotok, hanem élő, érző lények, eltér a jellemük, van amelyik nehezebben viseli, és van amelyik tojik rá. És ez nem a mérettől függ.
"falun sokkal kevesebb a szilveszteri banzáj"
Volt, hogy az udvarban lőttem el egy tárat a levegőbe szilveszterkor, akkora durranások voltak, hogy senkinek fel se tűnt :D
Ugye megvan, hogy vidéken az udvarban tartják a kutyákat, nem a házban?
Hogy a .............-ba érné több inger azt a kutyát, ami egész nap a panelban van, azzal szemben ami 0-24 kint van?
Úgy, hogy egy városban nagyobb a nyüzsgés. Egyszer érdemes lenne kimenned a faludból és megnézni egy várost.
Azt gondoltam, ez mindenki számára evidens. Ezért költöznek sokan a városból faluba, mert ott sokkal nagyobb a nyugalom.
A város mindig pörög, a faluban meg nyugalom van többnyire.
“ Ezért költöznek sokan a városból faluba, mert ott sokkal nagyobb a nyugalom”
Igen, aztán meg rinyálnak, hogy nem lehet aludni a kakastól, meg ugat a szomszéd kutyája...
Egyébként értem mire gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!