Kuvasznál ez "megengedett"?
Figyelt kérdés
1 éves szuka kutyus, jártunk kutya suliba, szocializáltuk is, viszont kezd bizalmatlan lenni ismerőseinkkel, idegenekkel pedig agresszív. A család tagjaival egyáltalán nem ilyen. Tudom, hogy a kuvasz kemény gazdát igényel, és öntörvényű fajta, de már nem járunk együtt sétálni másokkal, mert a kutyákkal sem olyan barátságos már.
Egészségügyileg teljesen rendben van (nem tudom számít-e), törzskönyvezett és ivartalanított is. Senki nem bántotta.
Ez fajtával járó dolog, hogy nem egy társasági kutya? Azt gondoltam, hogy ez kinevelhető belőle, és kapunk egy olyan kutyát mint egy labi vagy goldi, csak valamivel kisebb mozgás igénnyel és bárányos kinézettel.
2021. dec. 26. 23:40
21/25 anonim válasza:
Pont ezért lesz érdekes. :) Ha a kuvasz ennyire durva, hogy megölte a pulit, akkor ott akár komoly sérülés is lehet majd. Persze más amikor két hasonló méretű fajta csap össze, mint amikor egy 15kilós puli. De aztán lehet, hogy teljesen békés lesz a hatalomátvétel. Nekem az a tapasztalatom, hogy ahol több kutya van, ott mindig a komondor a falkavezér. A mérete, az intelligenciája, a habitusa miatt.
22/25 anonim válasza:
Ez szerintünk is így van és nem is fogjuk bánni ha ő lesz a falkavezér, nem azt mondom hogy egy nyugodt kutyafajta lenne 😁😁 de mivel egyenlőre ő oesz az egyedüli ivartalanított kutyánk így a kicsiket reméljük nem fogja piszkálni :) egymással meg hát ha lejátszák 🤷♀️😬
23/25 anonim válasza:
22: Volt korábban kuvasz kutyád? Mert a "nem nyugodt" az nagyon enyhe kifejezés rá. Előfordul, hogy 2 évig normális, aztán "bekattan" és a nagyitól a szomszédig mindenkit megkóstol. Legalábbis ismerősi körben nem egy volt.
24/25 anonim válasza:
22 vagyok, Igen volt több is pontosabban ő a 4. Én azt vallom minden neveléstől függ, egy tacskó is kepes megharapni persze ő nem tud nagy kárt csinálni benned de tud fájni az is. És persze attól is hogy milyen tenyésztésből van.
25/25 anonim válasza:
22 vagyok, ja és azt hogy nem egy nyugodt kutyafajta azt a kommondorra irtam 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!