Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kuvasznál ez "megengedett"?

Kuvasznál ez "megengedett"?

Figyelt kérdés

1 éves szuka kutyus, jártunk kutya suliba, szocializáltuk is, viszont kezd bizalmatlan lenni ismerőseinkkel, idegenekkel pedig agresszív. A család tagjaival egyáltalán nem ilyen. Tudom, hogy a kuvasz kemény gazdát igényel, és öntörvényű fajta, de már nem járunk együtt sétálni másokkal, mert a kutyákkal sem olyan barátságos már.

Egészségügyileg teljesen rendben van (nem tudom számít-e), törzskönyvezett és ivartalanított is. Senki nem bántotta.

Ez fajtával járó dolog, hogy nem egy társasági kutya? Azt gondoltam, hogy ez kinevelhető belőle, és kapunk egy olyan kutyát mint egy labi vagy goldi, csak valamivel kisebb mozgás igénnyel és bárányos kinézettel.

2021. dec. 26. 23:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ti most komolyan úgy vettetek kutyát, hogy nem voltatok tisztában a fajta jellemzőivel? Kutyát nem csak a külseje alapján választunk, istenem🤦🏼‍♀️

A kuvasz amúgy kegyetlenül jól kiszagolja, ki jó ember és ki nem. Egy ismerősömnek van, engem simán beenged, meg se ugat (pedig csak kétszer jártam ott), de vannak emberek, akiket félbetépne, ha be akarnak menni🤣Sosem lesz belőle goldi, ezt nem is tudom, hogy gondoltad, miért nem goldit vettél akkor? Olyan, mintha egy kaukázusit vettél volna ölebnek és csodálkoznál, hogy nem fér el benne.

2021. dec. 27. 13:14
 12/25 anonim ***** válasza:
Szia egy 2.5 éves ivaros kuvasz lány gazdija vagyok, ha labrador vagy goldi kutyát szerettél volna neveleni belőle már előtte utána kellett volna olvasnod hogy egy kuvasz milyen is , nem bántásból mondom félre ne értsd, de ez a fajta igen is domináns és házőrző kutya, viszont a 10essel kell egyet értsek ha nem fejezibe utasításra vagy a te jelenlétedre ez sajnos a rossz nevelés következménye, még fiatal tudsz rajta változtatni. Ami nekünk nagyon jó tanítási módszer volt az az hogy van egy kenelje ha rosszat csinált vagy nem fogadott szót bezártuk egy 30percre és a hanglejtés, szeretik feszegetni a határokat mig nem csúnyán kiabálva szolok neki hogy fejezze be addig meg sem hall, már tudja hogy mi az ami megengedett és mi nem. Az emberekkel való viselkedése pedig aggasztó lehet hogy a te jelenlétedben is agresszivitást vált ki belőle, szerintem ez attól van hogy kevés a hely számára :/ kívánom minnél hamarabb sikerüljön a problémákat orvosolnod és nem baj ne történjen mert amugy egy igazi szeret mackók akármi akármit mond család kutyája mindenkit tud szeretni és feldobja az ember napját 😍😍❤️
2022. jan. 2. 21:47
 13/25 A kérdező kommentje:

Szót fogad, kivéve idegen kutyánál, ha az van az kint a kerítésnél. De máskor ha szólok akkor abba hagyja.

Illetve lehet rosszul fogalmaztam, a jelenlétében csak bizalmatlan, de nem őrült, viszont ha idegen akarná megsimogatni, hiába vagyok ott nem hiszem hogy hagyná (ismerősöknek engedi, de nem bújik, és játszani velük nem hajlandó). Amikor meg a házból nézem hogy reagál amikor a kennelben van, de a kertben meg egy idegen (nekem nem, csak a kutyának) és közel megy a kennelhez, akkor nagyon tombol.

Viszont a hely nem hiszem, hogy kevés, a kert 4000 nm, amin szabadon van.

2022. jan. 2. 23:17
 14/25 anonim ***** válasza:
Igazából mindegy mekkora a hely, amíg nem extrém kicsi. A kutya nem fogja lemozgatni magát.
2022. jan. 3. 00:52
 15/25 anonim ***** válasza:
12 vagyok így hogy másképp leírtad, szertintem semmi baj nincs a kutyáddal mivel szótfogad neked, a kuvasz sose lesz idegennel bizalmasabb, és ha esetleg van rajta kívül másik kutyátok is és vele jól ki jön vagy esetleg az ismerős kutyusokkal tök jól meg van, nincs min aggódj.
2022. jan. 3. 08:36
 16/25 A kérdező kommentje:
Cica van, imádja őket. Az tök jól látszódik, hogy akit hozzá szoktatunk, hogy a család része, bármilyen állati azt elfogadja és szereti is. Ha kicsit sok ma már neki a macska akkor is csak a fejével arrébb hajtja.
2022. jan. 3. 10:56
 17/25 anonim ***** válasza:
Sajnos elég dominánsak és nehezen tűrnek meg másik felnőtt kutyát pl. Nekünk 2 foxival és egy 6hos kommondorral él és egy cicával,volt egy 4éves pulink (mindenki szuka) , sajnos a pulinkkal úgy eldurvult a balhé hogy belehalt a sérüléseibe ezzel azt akarom mondani hogy ha egy másik kutya próbál felé kerekedni vagy netalántán érzi hogy a másik kutya is szeretne dominálni nem fogja tűrni.A mi oulink sanjos mindig is szeretett volna ő lenni az úr a háznál :( Viszont a többi kutyánkkal nagyon jól ki jön :)
2022. jan. 4. 18:39
 18/25 anonim ***** válasza:
Érdekes lesz, amikor a komondor felnő.
2022. jan. 4. 20:01
 19/25 anonim ***** válasza:
16%
Nekem csak rossz tapasztalataim vannak a fajtával. Saját gazdájával szemben is agresszívvá válik. NEM családhoz való fajta. Tanyára, semmi közepére farkasokkal verekedni, oda való. Én soha nem vennék családi kutyának kuvaszt.
2022. jan. 5. 20:32
 20/25 anonim ***** válasza:
18 Még is miért lesz érdekes?? Kérlek ezt mond el.. Nagy kutyák majd kiharcolják hogy ki lesz a főnök.. Ha nagy kutyákat tartasz akkor tisztában is kell legyél azzal hogy ők igen is fognak verekedni és hogy kezeld mint gazdája.. 19. Nagyon sajnálom hogy rossz tapasztalataid vannak velük remélem semmi komoly nem történt, de minden kutya más személyiséggel rendelkezik :) viszont abban egyetértek hogy tanyára való nem egy kertes házba..
2022. jan. 5. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!