Mit vásároljak bolhás, házban bent lakó kutyusnak? Akár bevált márkákat is szívesen várok
A farka tövét vakarja. Nagyon hosszú szőrű, kb. 45 kilós kiskutya. :) Ténylegesen bolha, sajnos tegnap láttam benne. :(
Mihamarabb vásárolni szeretnék neki hatásos szereket, amíg még nyitva vannak Karácsony előtt a boltok.
Azt gondoltam ki, hogy veszek neki valamilyen tubusos folyadékot (ilyen pár milliliteres folyadékok, kutya súlyonkénti beosztással),
illetve veszek valamilyen nagyobb flakonos sprayt, a lakás fertőtlenítéséhez.
Nincs neki megszokott fekhelye, a lakás neki éppen tetsző pontjain alszik, a parkettán, vagy a szőnyegen.
Bolhanyakörve nincsen, illetve a fürdetést sem engedi, lehetetlen ilyenkor beletenni a fürdőkádba, de megfázatni sem szeretném.
Akár bevált márkák ajánlását is szívesen fogadom. Közepes méretű városban vagyunk, van itt egy Fressnapf, azon kívül csak kis garázsboltok.
Bolhanyakörve jelenleg nincsen.
Egy fürdetés pedig nagyon jó lenne, próbáld elvinni kozmetikushoz vagy, ha van nálatok kutyamosó, akkor ott is könnyebb lehet, mint a kádban szenvedni. Fürdetés után pedig szárítsd meg és legyen bent pár órát, ne utána induljatok túrázni :).
A kutyáim főleg tablettát kapnak, leginkább a szúnyog és szívféreg miatt. Ha ezt választod, olyat vegyél, ami a szívférget nem öli meg, mert azt megelőzően tesztelni kell. Ilyen pl a Bravecto, három hónapig hatásos :), régen használtuk, nem volt bolha a kutyáimban.
A frontline spray is elvileg jó és a spot on-ok is szoktak működni a bolhák ellen. A nyakörvekről viszont hallottam már rossz tapasztalatokat és nekem is volt egy pár, bár inkább a kullanccsal volt problémám.
Eloszor ki kell irtani a bolhakat (bolhapor a legjobb) utana lehet vedekezni, hogy ne legyenek tobbet eloskodok.
Probald ki a 'Neo-Stomosan' oldatot, az is egy jo cucc.
Foresto nyakörv és tabletta, ahogy fentebb írták. Kettő együtt a legjobb, különben a büdös életben ki nem írtod a házból a bolhát. A tabletta azért is jó, mert a bolha kaki (amit a bolha lárva megeszik) is tartalmazza a szert, emiatt a bolha lárva megáll a fejlődésben. Nagy segítség a hazból történő kiírtásban.
Aztán javaslom az INSECTICIDE 2000 nevű cuccot, padlóra, bútorra, textilre is fújható, nem hagy foltot.
A lakást meg kezd el serényen porszívózni, felmosni. A szőnyegeket... Hát azt égesd el, vagy tedd el karanténba vagy 3 hónapra, mert abból aztán ki nem szeded a bolha petét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!