Jól bevált módszer szeparációs szorongás ellen?
Egyrészt ha szabadon hagyod, ne hagyd magara most hosszú időkre. Kezd csak 2-3 percekkel, azt is vezesd be úgy, higy maradásban hagyod, amit ugyebár felépítesz, így ott higgadt, nem stresszel.
Szoktasd boxhoz, tanítsd meg rá, hogy abban van a pihenő.
Eleve sokkal jobbam fáraszd le minden egyes ilyen gyakorlás helyett.
Eleve ne engedd, hogy állandóan kövessen a lakásban.
De miért nem addig szoktattad ehhez, amíg otthon voltál vele? Ja, mert nem vagy egy csöpoet sem tudatos. Mert kellett a kutya akkor hirtelen és a csöpp eszeddel nem gondtál bele, hogy mi lesz a kijárasi korlátozás után.
Vidd el kutyasuliba, ha nem tudod nevelni!
8-as nyilván követtem el hibákat, ettől nem érzem magam szarabb embernek. Meg korábban is volt hogy egyedül hagytuk (kb 3 hete) amikor barátokkal találkoztam meg hasonlók, és akkor is direkt figyeltem hogy viselkedik, és akkor teljesen jól tűrte az egyedüllétet, szóval az elmúlt pár hétben alakult ki nála ez a szorongás.
Nem esik jól a beszólásod, de köszönöm a hasznos tanácsokat, ment a pipa!
Ha félek a víztől, biztosan nem fogok kevésbé félni, ha jól belöknek a mély vízbe tök egyedül. Akkor fogok kevésbé félni, ha megtanulok úszni, és kezelni a szituációt. Ha előtte 3 kört futok, és reggelizem sem fogok kevésbé félni a víztől.
A kutyád sincs másképp, mikor üvöltve otthon ül, stresszel, és nem érti, hogy hova tűntél. Eleve egy valódi szeparációs szorongásos tréning úgy kezdődik, hogy nem hagyod otthon a kutyát, hanem felépíted tudatosan, segítséggel a szituációt.
Igazán sajnálom, hogy sajnálsz trénerre költeni egy problémával kapcsolatban, de ha a kutyádnak tényleg gondot okoz az egyedül létezés akkor az magától nem fog megoldódni, akkor sem ha a szíved megszakad a folyosón.
És akkor sem ha te ilyen válaszokat nem akarsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!