Nem állok készen egy kutyára, mit tegyek?
Én 29 éves voltam mikor be mertem vállalni öállóan az első kutyám, fiatalabban nekem nem ment volna az akkori életvitelem mellett. Nekem akkor jött el az ideje, amikor már kicsit elkezdett lenyugodni az élet, de ez nyilván egyéni dolog. Persze még akkor is sokat eljárkáltam, de már nem voltak mondjuk több napos bulik, szóval kb midnenhova tudott velem jönni a blöki. :)
És hogy a kérdésedre is válaszoljak: Ha tényleg ennyire nem érzed, hívd fel a tenyésztőt nyugodtan. Általában a pénzt is visszaadják ilyenkor. Azért aludj rá még 1-2-t, de ne húzd sokáig a döntést, hogy mihamarabb a végleges családjához kerülhessen. Ha mégis megtartod és a kétségeid beigazolódnak, akkor az csak rossz lesz mindkettőtöknek. :/ Szóval ha nagyon nem érzed akkor inkább ne erőltesd szerintem.
Utolsó, tény és való, hogy a kutya lemondásokkal is jár. Pl. albérletet is sokkal nehezebb találni háziállattal, de nem lehetetlen. Nyaralni lehet vinni a kutyát is, imádja is a tengerpartokat, vagy arra a pár napra rá lehet bízni rokonra, barátra is, vagy kutyapanzióba is lehet adni. Ha pedig párkeresésnél valakit zavar a kutyám, azt amúgy is nagyon hamar kib_szom, nekem csak állatszerető pár kell (amúgy az én kutyámnak nem hullik a szőre és nem alszik az ágyamban, tehát a páromnak egy rossz szava nem lehet, a kanapémra pedig akkor ne üljön le, ha nem tetszik neki, hogy ott van a kutyám). De amúgy ez is egy jó szűrő párkeresésnél, aki a kutyákat szereti, az rossz ember nem lehet.
Szóval mindent meg lehet oldani kutyával is.
Azért egy kutya meg egy gyerek nem ugyan az.Felelősség és nagy teher tud lenni mind a kettő,de kutya mellől még mindig el lehet járni és a saját utadat járni anélkül hogy gondot okoznál vele magadnak vagy neki (persze ha mellette ellátod úgy ahogy kell..),ameddig egy kisgyereket nem hagyhatsz csak úgy otthon,főleg nem azért mert mész bulikázni,ott már rég baj van,ha egy szülő ilyet tesz.
De egy gazda miért is ne tehetné,ha nincs más kötöttsége?
Nem kell,hogy egész nap a s*ggedben legyen a kutya.Neki se egészséges,ebből alakul ki a szeparációs szorongás.
Ahová lehet vinni oda kell is,miért is ne mehetne veled nyaralni vagy kirándulni,esetleg csak úgy unalmadban a városban kószálni..
De tudnia kell azt is,hogy mi az a nem és otthon ameddig haza nem érsz normálisan el kell tudnia foglalni magát.
(azért egy egészséges időt tartsunk be,sokáig se jó elmenni,de rövid időkre haza rohangálni vagy soha egyedül se hagyni ugyan olyan ártalmas.)
Az vigyen haza kutyát aki tisztában van vele,hogy mit jelent felelősséget vállalni egy másik életért.
"Azért egy kutya meg egy gyerek nem ugyan az"
De, ugyanaz, sőt, a kutya még nagyobb felelősség is! Aki szerint nem így van az inkább ne tartson kutyát, mert csalódni fog.
Hogy lenne már egy kutya nagyobb felelősség, mint egy gyerek🤣A kutyát itthon hagyhatom, amíg elmegyek munkába vagy edzeni, barátokhoz, a 4 éves gyereket viszont nem fogom egyedül itthonhagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!