Mi a leghatásosabb gyógyszer/kezelés epilepsziás kutyának?
Az én angol cocker spániel kanom 15 évig élt epilepsziásan, és nem is abba halt bele. Kb havonta volt egy rohama.
Igazság szerint nem korlátozta semmiben. Igazi vadászkutya volt, állandóan sétáltunk. Ő sohasem kapott gyógyszert, mert nem volt olyan gyakori a roham, hogy gyógyszert szedjen rá.
Nem kezeltem beteg kutyaként, teljes életet élt.
Hozzáteszem, ez 23 éve volt.
Persze, ha hetente vannak rohamai, elhiszem, hogy kell a gyógyszer.
5!
4es vagyok újra. Nálunk nem lett gyakoribb 15 év alatt sem. És békésen elaludt a kedvenc helyén, nem rohamba halt bele.
De igen, ilyen is előfordul, hogy egyre gyakoribb lesz.
Gondolom, sok fajta epilepszia van
", mert félek, hogy az állatorvos csak lehúzna és hátha van itt valaki aki ért ehhez"
Az epilepszia egyéni. Orvosnál jobban nem ért hozzá senki. Főleg nem egy GYK oldalon. Hiába van bárkinek valamilyen tapasztalat a betegséggel, egyáltalán nem biztos, hogy az ráillik a te kutyádra.
" hogy ne mérgezzük gyógyszerrel, de mostanában sokszor hallom, hogy nélküle egyre gyakoribb lesz a roham, akár napi nyolc is és bele fog halni."
Pont az ellenkezőjére készülsz, mert hallottál ezt-azt.
Amíg nincs sűrűbb roham, elégedj meg az orvos által adott kúppal.
Ha pedig nem bízol az orvosodban, keress epilepsziával foglalkozó szakorvost és vizsgáltasd ki a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!