Játékból behívás. Szórakozik a kutya, jó megoldás, ha elkapom és leültetem?
Másfél éves, menhelyi. Nagyon játékos, amivel nincsen is gond, de valamikor meghülyül és magában körbe-körbe rohangál, se hall, se lát. Hívásra nem jön, ha felé lépek, lehasal és elfut. Látszik, hogy szórakozik velem ilyenkor. Ilyenkor futtában elkapom, leállítom és leültetem. Utána elkezdek vele gyakorolni pl láb mellett séta, ül-fekszik-marad-gyere parancsokat. Van esetleg más javaslat?
Pár napja kezdte el ezt a viselkedést.
Köszi a válaszokat.
A gond, hogy hiába várok pár percet, hogy kifussa magát, ugyanúgy hasal és elfutva szórakozik, ha meg akarom fogni. Egyébként ezt leszámítva szófogadó, de lehet kamaszkorát éli most és feszegeti a határokat.
1,5 eves az meg kolyok. Nagytestueknel.
Ha nem orzovedo vervonalu generaciojon keresztul arra kitenyesztett kutyat vettel,akkor ne szamits megbizhato parancsteljesitesre.
Sajnos te egy ov kutya kepessegeit es temperamentumat varod el egy menhelyi kutyatol.
A Te kutyadnak nem a parancsteljesites elete vagya.
Legyel sokkal turelmesebb es jatssz vele tobbet. Mozgasd sokkal tobbet. Mert a viselkedese arra utal,h nincs szamara kello mennyisegben lemozgatva szegeny.
A jatekossag felszabadultsafot es beled vetett bizslmat jelez. Orulj neki!
A behivast tanitsd fokozatosan neki. Vannak erre profi szakkonyvek;
Fulop Norbert: Tanulj meg kutyaul!
Pont ezekrol ir,mire hogy tanitsd meg.
Kistestű, 7kg.
#6os. Megértem. Enyém nem reaktív, de akkor sem szeretném, ha "meghülyülése" közepette odafutna barátkozni egy másik kutyához, én meg pont nem tudom behívni és esetleg a másik kutya megtépi. Ismerős kutyákhoz meg úgyis odamegyünk haverkodni, de nem minden kutya barátságos, az enyém hiába az.
Egyrészt ne akard megfogni, mert ez játék. Fogócska. Ha hívod és nem reagál, kezdj el elsétálni. (ha biztonságos terepen vagytok)
Ha mindig odamész elkapod és feladatba teszed akkor ez fog rögzülni neki, hogy vége a bulinak, így esze ágában sem lesz odaenni.
Hosszúpóráz jutifalat és türelem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!