Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 18 éves lánynak melyik fajta...

18 éves lánynak melyik fajta a legmegfelelőbb kutya?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tavasszal lesz a születésnapom, kiskutya lenne az egyik "ajándék".

Két fajta van, ami nagy szerelem, az egyik a máltai selyemkutya, a másik pedig a pomerániai törpespicc.

A két kutya közül melyik lenne jó első kutyusnak?

Fontos még, hogy jövőre beköltözök Budapestre, így a hét nagyobb részében lakásban fogok élni (így a kutya is, mert vinném magammal).

2021. dec. 11. 10:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Budapest egy rémesen zsúfolt, nyüzsis város: emberek, kutyák, autók, busz, villamos, troli, metró egymás hegyén, hátán:"

Kimegyek az utcára és a nagy utcákat leszámítva se forgalom,se sok ember,se hangzavar.

Éjszaka meg kb ki is vagyunk halva,a foodpandások,a woltosok meg elvétve egy-két ember van az utcán.

Kicsit téves képeitek vannak Budapestről,nem olyan szörnyű hely ez csak mert nincs kertünk,de tényleg..Laktam én már vagy 6 kerületben,még a legvészesebbnek nevezett kerületekben is és tényleg,semmi nincs..kutyával is gyerek mellett volt,hogy éjfél felé jutottam el,mert nem tudott elaludni,egy lélek nem volt az utcán sose pedig nyár volt és akkor még nem karantén.:D

Úgyhogy nem olyan nehéz azt megszokni egy kutyának sem,az a forgalom ami itt van egy átlagos városban vagy nagyobb faluban is ilyen,a fő utak is ugyan ilyen forgalmasak máshol.

Az egyedüli amit itt meg kell szokniuk az a nem egyenletes hőmérséklet.Mert ameddig vidéken vagy kertes övezetekben sok a fa,a fű,a bokor és nem magasak az épületek addig itt az utcák közt hol szél van,hol pedig nagyon kellemes idő.Ahol sok a lakó ott például két ház közt megint csak kellemes az idő ahol kicsit szélesebb az utca,vagy lakatlanabbat fogsz ki ott hidegebb van,mert a fűtések "nem érnek össze" úgymond.

A Duna felé ahogy haladsz ott megint nagyon szél és még hidegebb is van,bár az több mindentől van nem csak magától a víztől.

Szóval itt inkább ilyen apróságokat kell megszokni mint a zajt,mert jó formán nincs az átlagnál nagyobb zaj.

Kis falvakban meg kutyát sétáltatni sem szokás,mert mindenkinek nagy a kertje.Ott más féle alap zaj van,tavasztól a melegebb őszig kora reggeltől estig a fűnyírás zaja,illetve a kutyák folyamatos ugatása.

Valahol kb zajszint ügyileg ugyan ott járunk.

(Plusz mivel minden messze van ott azért tényleg mindenki autóba száll,vagy biciklire pattan. :))

Nem a kutya tartás helyszíne lesz sose az ami meghatározza,hogy a kutya jól érzi-e magát vagy sem.

Mozgás,foglalkozás,bánásmód,tartásmód.Tarthatsz te német dogot is lakásban,ha tudsz neki annyi helyet és mozgást biztosítani odalent amennyire szüksége van.Boldogan fog utána a kellemes lakás időjárásban fetrengeni a saját..kanapéján. :')

2021. dec. 12. 12:57
 22/24 anonim ***** válasza:

Nekem is van lakásban máltai selyemkutyám. Nagyon kis édesek, hamar tanulnak én tudom ajánlani.

Az egyik barátnőmnek van két törpespiccje szintén lakásban velük sincs sok gond.

Én inkább a máltai selyemkutyát ajánlanám, de amerikai neked jobban tetszik.

Ez hülyeség. Nincs bezárva 10-12 órát. Rengetegen tartanak lakásban kutyát. Szinte minden barátomnak van kutyája és a legtöbb lakásban tartja és nincs semmi bajuk.

2022. ápr. 20. 16:13
 23/24 anonim ***** válasza:
22-es vagyok és *amelyik neked jobban tetszik. Csak a kijavítódott amit írtam
2022. ápr. 20. 16:15
 24/24 anonim ***** válasza:

22-es vagyok és még annyi, hogy ha szeretnél majd nyugottan írhatsz ha van valami kérdésed.

(Rágásról való leszoktatás, szobatisztaságra való nevelés stb.) Tehát bári a kutyusokkal kapcsolatban.

2022. ápr. 20. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!