Megharapott és nekemjött a 8 hetes pumi kutyusom, a kajára is morog, mit tegyek?
Van egy 8 hetes kutyusom és a spajzban szárítottuk a régi kenyereket ő erre elopottegyet én meg el akartam venni tőle és nekemjött. Aztán ezt gyakoroltuk és siman odaadta, majd később megint nekem jött. Ha a táljába kap enni ott nem morog, simogatni is lehet és nyulkalhatok is a taljaba.
Aztán meg ha valami rosszat csinált picit a fenekére csaptam és utána elkezdett morogni, rászóltam erélyesen hogy nem morog és megüttem az orrát. Aztán felém fordult. És elkezdte a kezem erősen nem játékból harapni.
A kutyust meg nem vettem, az egyik jó ismerősünktől van aki dolgozik farmon az anyjával az apja meg pest mellől szintén farmon és pumi, szokta az ismerosom minden evben, hogy lenyugodjon az anyja.
Érdekes, az állatorvos tanácsolta hogy amint abbahagyta a szoptatást, minél hamarább annál jobb. Imádom ezt a sok okso embert itt!
Nekem azt mondjátok meg, hogy mivel lehet és hogyan kezelni a kutyát aadjatok tippeket és ne válkáljatok másba bele. Nem kérdeztem mást :)
9:
"Akkor állatkínzást követtél el"
"egy értelmes ember meg tudná nevelni. Te nem fogod tudni." (utolsó mondatod honnan tudod?)
Te normális vagy? Nem hiszem...
Amúgy tipp: ha harap, nyomd le a nyelvét, az kellemetlen neki és abba fogja hagyni, illetve ha rosszul viselkedik, szólj rá erélyesen és húzd meg kicsit a grabancát, az anyja is így rakná helyre.
Egyébként én azt vettem észre a kiskutyámnál, hogy akkor rosszalkodik, ha nincs levezetve az energiája. Amióta vihetem sétálni, sokkal jobb a helyzet. Te még nem viheted ugyan, de sokat kéne hagynod futkározni, játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!