Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan találjam meg a megfelel...

Hogyan találjam meg a megfelelő tenyésztőt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eddig mindig örökbefogadott kutyusaim voltak, jelenleg egy 1 éves kutyát nevelek.:)

A következő kutyámat viszont szeretném egy megbízható tenyésztőtől beszerezni.

Mivel ezen a területen nincs tapasztalatom, így előre szeretnék tájékozódni, hogy hol tudok keresni MEGBÍZHATÓ kennelt, (mert azért hallottunk már érdekes dolgokat...)

illetve mire kell figyelnem, hogy nehogy átvágjanak?

A neten sokminden megtalálható, de én nem tudom kiszúrni elsőre azt, hogy valóban megbízható-e.

Adnátok tippeket, jótanácsot, stb...:)

Előre is köszönöm a segítséget:)

2010. szept. 6. 11:54
1 2
 11/13 Pipis ***** válasza:

Szia!

A MEOE honlapján, vagy ha a google-be beírod a a fajtát és utána, hogy kennel kiad neked nagyon sok kennelt. Először nézd meg a honlapokat mert már abból nagyon sok minden kiderül. Ha találtál szimpatikus kenneleket, veddfel a tenyésztőkkel a kapcsolatot akár látogasd is meg őket, érdeklődj az almok felől és csak utána jön az ár. Az biztos, hogy az a "tenyésztő" aki sok almot hoz le egy évben, és nem tesz fel semmit a törzskönyvekről vagy szűrésekről a honlapjára az sántít. Ha meglátogatsz egy kennelt, azt is látni fogod, hogy hogy tartja a kutyáit. Sok sikert kívánok Neked a leendő kutyusodhoz és remélem segítettem.

2010. szept. 6. 13:50
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszi Mindenkinek:) Igen Pipis segítettél Te is:)

Terápiás labradoros válaszoló:) Tudom, hogy nem kevés pénz. A jelenlegi kutyámmal szerettem volna jelentkezni, de sajnos nem volt mostanában olyan "stabil" életem, amivel 100%-osan részt tudtam volna venni, bármilyen képzésen, a másik, meg hogy a kutyám sajnos nem alkalmas rá... Pedig első körben azt gondoltam, hogy nagyon jók lennénk... Sokat foglalkozom vele, de ...

Ja és dp-s...:(

Na igazából én német juhász tenyésztőkről hallottam, hogy van olyan tenyésztő, aki nem munkakutyának, nem is küllemkutyákat, hanem kifejezetten családi, társasági kutyákat tenyészt... Na ezeket hol találom meg...:)

Időközben néztem pár kennelt, és olyan nagyon édesek ezek a kutyák, én nem vagyok kezdő kutyás, de olyan lázba tudok jönni egy kis kölyöktől:)

Viszont volt pár giccses oldal... az nem tetszett...

Mivel sok labi teljesít ilyen szolgálatot, ezért gondolom könynebb ilyen kennelt találni náluk. A másik, hogy mindenképpen megfogadom a tanácsodat. Kapcsolatban voltam egy alapítvánnyal, talán ők is tudnak majd tenyésztőt ajánlani:) Ez nagyon jó ötlet:)

Hálásan köszönöm:) Teljesen be vagyok zsongva, és most azonnal mennék egy kis kölyökért:) De most nem lehet sjnos...:( De alig várom, hogy legyen a kutyusomnak egy játszótársa:) Nekem pedig egy új kutyám:)

Ja egyébként én időseket szerettem volna látogatni, vagy gyerkőcöknek segíteni.

Köszönöm mégegyszer:)

2010. szept. 6. 15:27
 13/13 anonim ***** válasza:

"Na igazából én német juhász tenyésztőkről hallottam, hogy van olyan tenyésztő, aki nem munkakutyának, nem is küllemkutyákat, hanem kifejezetten családi, társasági kutyákat tenyészt... Na ezeket hol találom meg...:) "

Sehol, mert ilyen nincs. Megbízhatóan csak mérhető tulajdonságra lehet tenyészteni. Persze az a jó tenyésztő, aki a küllem/munka mellett még a jó természetre is figyel, de olyan, aki kifejezetten családi kutyát tenyészt nincs semmilyen fajtában. Egy vadászkutyáról lehet tudni, hogy jól dolgozik-e, az eredményei hivatalos bírótól származnak. De honnan tudja a tenyésztő, hogy a kan, akivel fedeztetni akar, jó családi kutya-e? Onnan, hogy a gazdája azt mondja. Láthatja, hogy mit csinál amikor ő ott van, de honnan tudja, hogy mi volt 1 hete, amikor a kan gazdáját meglátogató barátnő gyerekei a fülét húzták?

2010. szept. 7. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!