Csau Csau ha szedek allergia elleni gyógyszert?
Sziasztok!
Tavaly kiderült, hogy allergiás vagyok a kutyákra (2 kereszt) . Lassan 7 éve szeretnék már egy kutyát. Közel áll a szívemhez a csau csau. Ha szednék allergiás gyógyszert nem "halnék"/"fulladnék" bele a vedlési időszakos szőr rengetegébe?
Mindenképp tenyésztőtől venném ezért át kell gondolnom, megéri-e megvennem, mert ismerem magam; ha már nálam lenne a kutya biztos, hogy nem válnék meg tőle akár fulladok tőle, akár nem, de jobb megelőzni a bajt és 10-14 évig nem fulladozni.
Ha ez a fajta semmiképp sem jó nekem, akkor maradok az óriás uszkárnál.
Köszönöm a válaszokat!
Miért nem hipoallergénfajta után nézel?
Csak mert oké, hogy szednéd a gyógyszert, de sokszor annak is tele van mindene szőrrel, akit nem zavarna, nem vedlik a kutyája és még ne adj Isten a házba se engedi be.
Én a helyedben csak hipoallergén-fajtában gondolkodnék.
Oké, de azt vedd figyelembe, hogy ha folyamatosan érintkezel azzal ami allergizál, akkor a gyógyszer lehet nem használ egy idő után. Én is allergiás vagyok (ételallergia), tuti, hogy nem kockáztatnám meg mégegyszer, hogy befulladjak valamitől.
Én a helyedben ideiglenes befogadóként próbálkoznék először az uszkárral és ha nincs semmi bajom hosszútávon sem, akkor vennék csak kutyát. Ne szórakozz az egészségeddel, szar kikötni infúzión a kórházban!
Inkább menj biztosra és a válassz olyan fajtát, ami nem fog gondot okozni. Mert ha kiderül hogy a csau nem jó választás volt, akkor már van egy kutyád amire allergiás vagy..szóval... rossz kombináció.
hipoallergén kutyafajták:
bichon frisé,
bichon bolognese,
ír vízispániel,
lengyel alföldi pásztorkutya,
papillon,
kis olasz agár,
kínai meztelen kutya,
labradoodle,
pomerániai törpespicc,
szamojéd,
tibeti terrier,
flandriai bouvier,
westie,
afgán agár,
airedale terrier,
bedlington terrier
shi-tzu.
Csak teszt mutatta ki, vagy tünetek is vannak kutya közelében? Az utóbbi esetben milyen tüneteid vannak? Milyen allergiatesztet csináltál?
Ha csak teszt mutatta ki, esetleg kezdhetnéd azzal, hogy menj el menhelyre önkénteskedni. Ott nem kell együtt élned a kutyával. Ha ott már gond van, keress hipoallergén fajtát tenyésztőket, és látogass el hozzájuk, találkozz ilyen kutyával. Allergiát nem csak szőr okozhat. Ha menhelyen nincs tünet, próbálkozhatsz ideiglenes befogadással, de a menhely tudjon róla, hogy az allergiádat akarod tesztelni.
Egyébként mennyire ismered a fajtát? Mi tetszik bennük?
Nekem is kimutatott a teszt ezt-azt, de a valóság ezeket nem támasztja alá, azért kérdeztem, hogy milyen tesztetcsináltak, és van-e valami tünet.
Benti kutyám van, nem hipoallergén, de semmi tünet pedig allergiateszt mutatta az állatszőrt.
10+ évig szednél allergia elleni gyógyszert?
Mert egy kutya ám igen csak 10+ évet él.Szerintem neked is egyszerűbb lenne,ha allergiások által is tartható fajták között nézelődnél.
Nekem 'csak' bőr viszketésem alakult ki.Eleinte ekcéma lett belőle,majd nagyon durva hámlásos-hólyagos betegség lett belőle,pedig szedtem én is gyógyszart.
Oda kellett ajándékoznom,pedig én nem is voltam allergiás a kutyákra soha.Kialakult,pedig folyamatosan érintkeztem vele akkor már második éve.
Azóta sem tudok szőrös állat mellett meg maradni,a viszketés mellé már sajnos a torkom is cseszekszik :/
Az allergiát nem szabad félvállról venni,nagyon komoly tüneteket is tud produkálni ha hosszútávon próbálsz csak azért is alapon érintkezni azzal amit nem bírsz.🤕
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!