Betegebbek a kutyáink, vagy az egész csak üzlet ?
Hát ha én maradékot adnék a kutyáimnak szétfosnák magukat az 100%. Nálunk eleve nincs annyi maradék, szóval csivavát se tudnék jól lakatni. Keveset főzünk,mind megesszük ritkán dobunk ki ételt.
Mellesleg nézzünk meg egy jó minőségű táppal etet vagy akár nyerses kutya székletetét meg nézzük meg a házi kosztosét.
Házi kosztosé tuti brutál sok mennyiségű lesz. Nagyszüleim kutyái régen és nagybátyám kutyái is csak maradékot ettek/esznek. Akkorát kakálnak mint egy ló.Látom!! Büdös kutyaszaguk van, a kipárolgásuk is. Míg táppal etet ugyan olyan fajta kutyánál nincs ilyen szag.
Nagyszüleimnél pedig egy kutya élt 17 évet a többi 8-10 évesen elpusztult.Szóval ez a régen bezzeg sokáig éltek a kutyák. Persze vannak matuzsálemek,de azért nem minden kutya él eddig.
Házi kosztban nincsnenek a kutya számára megfelelő vitaminok.
Én kipróbáltam a Petchefes főzőtt kaját a kutyámnál és sajnos bazi sokat kakál és marha büdös. Állagra sem jó. Szóval nem úgy hasznosítja ahogy kéne.
Táptól napi 2x kakál egy kisebb csíkot. Jobb kondiban is van.
Szerintem amúgy meg mindenki úgy etet ahogy akar.
Előző kutyám tápos volt,nála próbáltuk a maradékot míg fiatal volt,meg főzni is, de mindig vissza tértünk a tápra,mert fosás meg bélgyulladás lett a vége.
Szóval tápoztam vele élete végéig 16,5 évet élt.
A Petcheffel szerintem az a baj, hogy túl sok benne a gabona. 20% csak a hústartalom és ez nem megfelelő arány a kutyáknak. Én inkább a Barf etetést fogom kipróbálni, bár amúgy a mostani étrendje mellett is egészséges a széklete, prémium száraztápot kap és Real Nature alutasakost, ami 95% hús.
Kérdező, igen, ez az egész hiszti a kutyák etetése körül csak arról szól, hogy az emberek jólétükben nem tudnak mi mással foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!