A kutyámnak (8éves) megduzzadt az egyik emlője, és
gennyes vér jön belőle ha megnyomom. Vélemények?
Másik orvossal meg kéne nézetni, nehogy emlőrák legyen. Saját Bp.-i tapasztalat, hogy egymás után 3 állatorvos sem tudott diagnosztizálni egy macskabetegséget, csak a negyedik jött rá.
2021. nov. 26. 12:48
2/12 A kérdező kommentje:
szia! Köszönöm a válaszod. Az oltós orvosunk budapesti, ő is szokta neki nézegetni, szerinte általános hormon problémája van, ezért picit mindig duzzadtabb a cicije a normálisnál, és mondta hogy nem szívesen kezelné hormon alapú gyógyszerekkel, mert nem olyan vészes a dolog hogy beletömjünk ilyen erős készítményeket. Jelenleg akihez “sürgősségi” ellátásra vittük, ő vidéki(mivel vidéken élünk) és neki pedig ez a nyomkodós+antibiotikumos megoldás volt az ötlete.
Szerintem akihez vitted a kutyád, ő mégiscsak egy orvos, az ő véleménye csak többet ér, mint annak aki ide ír, hogy mit tegyél vagy mit ne.
Ha nem bízol a jelenlegi orvosban, inkább keress fel egy másikat, az lesz a biztos. Illetve a kétségeidet a kezelő orvosnak is elmondhatod nyugodtan, hogy amiatt aggódsz, hogy nyomkodás nem biztos, hogy jó és akkor elmagyarázza miért szükséges. Ha nem győzz meg a válasza, akkor másik orvos.
2021. nov. 26. 12:53
Nem láttam a válaszod, majdnem egyszerre írtunk. Vagy akkor hívd fel azt a dokit, aki a hormon problémát állapította meg és mond el neki a történteket.
2021. nov. 26. 12:54
5/12 A kérdező kommentje:
Szia! Neked is köszönöm a válaszod :) A nyomkodást azzal indokolta, hogy az a genny ne maradjon neki benne, mert az csak rosszat okoz.
Magamtól gondolom hogy nem kellene nyomkodni, mert valahol olvastam hogy ezzel csak serkentjük a váladékozás mértékét. De igazából tapasztalatom erről nincs, mert 1 hete nem változik a mennyisèg, nem is csökken neki sajnos. A doki szerint visszahúzódik neki idővel és az antibiotikum segít ebben.
Új orvos. Röntgen, ultrahang volt neki, vagy vaktában kezeli az orvos?
2021. nov. 26. 14:03
7/12 A kérdező kommentje:
Igen ultrahangozták is tavasszal és semmi rendellenes nem volt (akkor is volt ez a probléma)
,,genny ne maradjon neki benne, mert az csak rosszat okoz" - szerintem ez logikusnak tűnik, de én nem vagyok orvos, szóval ha nem bízol benne (bennem meg főleg ne) akkor kérdez rá a másik dokinál ahová egyébként szoktad vinni.
2021. nov. 26. 14:40
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, remélem hamar rendbejön a kis makim.
10/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Rendbejött neki, folyamatosan csökkent a duzzanat a cicijében, és már vissza is húzódott a dudor :)
Kapcsolódó kérdések: