Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy német juhász kutyából,hogy...

Egy német juhász kutyából,hogyan lehet egy védelmező kutyát nevelni ? (többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy rossz faluban lakom,sok a visszaeső bűnöző.Innen vonattal lehet munkába járni.Ők is vonattal járnak,a bűnözők,csak nem dolgozni hanem embereket,leütni,kirabolni.Az elképzelésem az lenne,hogy munkába menet,és jövet.Szájkosár lenne a kutyán,de amint elkezdenek szemétkedni,leveszem a kutyáról a szájkosarat,és rájuk engedem,had marja őket.Igen tudom ez durva,de ők embert is öltek,és legalább 10-15évet voltak börtönben...

2021. nov. 24. 06:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem munkavonalas németjuhászom van, jártunk is ilyesféle képzésre. Mégsem a kutyától várom a védelmet és nem is adnék neki parancsot a támadásra. Egyrészt baromi erős a harapása, másrészt a kutya is könnyen megsérülhet.

Amit te akarsz, arra egy baromi jó idegrendszerű kutya kell, akit azonnal le is lehet állítani és minden körülmény között engedelmeskedik. Az éles helyzetben pedig mérlegelnie kell és jól kell reagálnia, nem hozhat helyetted döntést.

Egy ilyen kutya bőven 200.000 forint körül van (az enyém 180 volt) és utána még add hozzá a kiképzését is. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan kell képezni, nem úgy van, hogy 1 hónapig jársz vele suliba, aztán 12 évig minden menni fog. Gyakorolni és ismételni kell.

Szerintem felejtsd el a dolgot, mert nem hiszem, hogy való neked egy ilyen kutya. Inkább költsd ezt a pénzt jogsira, vegyél valami fos autót, aztán ne tömegközlekedéssel járj!

2021. nov. 24. 08:24
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Erre a célra ne vegyél kutyát. Ha fajtatisztát akarsz akkor az azért elég sok pénz. Plusz még ki is kell képezni, oktatni, etetni, a vonatjegy sem olcsó ha minden nap viszed. Amig a melóba vagy hova teszed, ki fog vele foglalkozni?

Sok100ezres költség és még használni sem fogod tudni arra amire szeretnéd.

Mire lecsarolod a szájkosarat már régen elvágták a torkod.

Sokkal egyszerűbb ha veszel egy gáz-riasztó fegyvert. Persze viselési engedély is legyen hozzá! Azt a kezed ügyében tudod tartani és pillanatok alatt elő tudod rántani. Ha nem elég bátrak a srácok akkor elég lehet akár a látványa is ahhoz hogy meghátráljanak.

Ja és sokkal olcsóbban kijössz mint egy kutyával.

2021. nov. 24. 09:24
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat,mindenkinek zöldet adtam,mert mindegyik válasz hasznos,és igazság is van sok válaszban.Én nem véletlenül utálom őket.Sőt nem csak utálom,gyűlölöm őket.Az egyik visszaeső bandavezér,egy bűntársával pár ezer forintért agyonvert egy 82éves bácsit.Ugyanez a bandavezért a lakhelyünktől 4-haverjával huszon pár ezer forint segélyért félholtra vertek egy bácsit,utána kórház,szociális otthon,halál.Tönkre tették az életét,az egyik Hollandiában van,és nem mer hazajönni,mert börtönbüntetése van,csak a bevonulás előtt kilógott.2x engem is megvertek,utálom-e őket,igen,gyűlölöm őket.UGYANIS NEM ÉN MENTEM ODA ,HOGY MEG AKARJAM ŐKET VERNI,HANEM ŐK ENGEM.A bíróság is rossz ítéletet hozott !

Más téma,én megbocsájtanék nekik.Sőt vennék mindnek egy doboz cigit,meg adnék egy egy ezrest,hogy igyon egy sört meg egy felest....De ez nem működne sajnos...Egyszer olvastam,hogy tedd az ellenségedet barátodá,sajnos ez velük nem működik....

2021. nov. 24. 14:58
 14/24 anonim ***** válasza:
74%

Ha mindenképpen kutyát akarsz, akkor komondort vegyél inkább…

Őt nem kell tréningelni, hanem automatikusan védi a gyengébbeket és kisebbeket, kiszolgáltatott helyzetben lévőket.

De azért a többi nagytestű pásztorkutyánál meg egy fokkal könnyebben kezelhető…

Viszont akármilyen kutyát is veszel, az lesz kölyök is, addig is el kéne tudnod vinni valahogy sétálni, stb.

Meg egy nagytestű kutya nagyon sokat eszik és BARF szerint etetve, vagy minőségi táppal nagyon drága táplálni…

És hát gondolom ez egy szegényebb falu ahol laksz.

Talán Te sem vagy valami gazdag…

Ha egy kevésbé aktív, kisebb, nőstény komondort, vagy egy aktívabb és nagyobb hím németjuhászt akarsz etetni minőségi táppal, az alsóhangon havi 28000 forint.

Ez évi 336000 forint.

És akkor még ott van a kutya vételára 100-400 ezer forint között, NJ esetén a kutyaovi, kutyaiskola, stb.

Nyakörv, póráz, kitudja milyen kiegészítők és a kötelező és visszatérő állatorvosi költségek is…

Szerintem a legjobb ötlet az autó és a költözés.

Ilyen emberek környezetében nem élet az élet, próbálj meg hitelre gyűjteni.

Egy kutyára sajnos néhányév alatt elmegy több millió forint :/

2021. nov. 24. 15:20
 15/24 A kérdező kommentje:
14-es válaszoló,maximálisan korrekt,és megfontolt a kommented.Köszönöm szépen,nagyon elgondolkodtató,az írásod,és még egyszer köszönöm !
2021. nov. 24. 15:44
 16/24 anonim ***** válasza:
85%

"Egy kutyára sajnos néhányév alatt elmegy több millió forint"

És a "legjobb" az egészben hogy mondjuk 3-4 éves korában beetetik fagyállóval és b..hatod.... A miénkkel ez történt. Azóta (15 év) sem volt kutyám, nem tudtam feldolgozni.

Sajnálom, hogy ilyen helyen kell élned. Nálunk sem túl jó a helyzet, vannak ilyen arcok itt is, de azért ennyire nem durvák... Bár az is igaz, hogy van néhány kemény kezü rendőr akik el szokták verni néha őket, hogy tudják hányas a nagykabát.

2021. nov. 24. 16:47
 17/24 anonim ***** válasza:
73%
Ezek a bünőzök nem a börtönben vannak már? Vagy az igazságügyiseket ezt nem érdekli?
2021. dec. 21. 15:03
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha félsz, vegyél paprikasprayt vagy fegyvert.

A te célodra egy kutyának erősen civilesnek kellene lennie, ráadásul a kiképzés is hosszú, költséges folyamat, ami semmit sem ér ha a felvezető (te) nem értesz hozzá / nem vagy ezzel kompatibilis.

Ráadásul a kutya sem mindegy, nem mindegyik kutya fog. Bizony, sok németjuhász sem hajlandó rá.

De kutyát ilyenekre nem használunk.

2021. dec. 21. 15:18
 19/24 A kérdező kommentje:
Rendőröknél láttam,hogy amikor a szomszédba betörtek Németjuhász nyomkereső kutyát hoztak.Innen jött az ötlet.
2021. dec. 24. 12:41
 20/24 anonim ***** válasza:
70%

Ugye tudod,hogy ha a kutya sérülést okoz azt a balhét te viszed el? Hiába támad valaki,minden addig önvédelem ameddig nem 8 napon túl gyógyuló sérülés vagy ölés a vége.

Kutya iskolában van önvédelmi oktatás a kutyáknak,de felnőtt kutyának már előbb csinálnak rizikó felmérést.Ha azon nem megy át alkalmatlan a kutyád arra,hogy megvédjen,mert többet ártana mint használná az hogy besegít.

Nincs olyan,hogy megtámadtak a buksi meg csak elszaladt a karjával vagy valami..

Parancsra az életben nem fog élesben ereszteni sem,nincs kiképezve,és családtaggal vagy otthon te egyedül eszedbe ne jusson ilyenekre tanítani.

Nem önvédelemre tanítod,hanem arra hogy az adott személyre támadjon,azaz rátok.Időzített bombát csinálsz belőle.

2021. dec. 24. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!