Milyen fajta kutyát ajánlotok?
amit nyújtani tudok neki:
-kinti/benti (nagy kert), de inkább benti tartás
-rengeteg szeretet, törődés, foglalkozás, lefárasztás (nagy túrák, futás (cc), engedelmesség és más sportok)
-megfelelő szocializálás, kutyasuli
amit szeretnék:
-bírja az egyedüllétet is (nem sok időre, ritkán, maximum pár órára lenne egyedül)
-szeresse a vizet
-közepes vagy nagytestű (semmiképpen sem kistermetű)
-hosszú élettartam
-egészséges (gondolok itt a fajtával járó legtöbbször előforduló betegségekre)
-leginkább juhász/pásztorkutya
tapasztalt vagyok, volt már magyar vizslám (2), németjuhászom és egy kuvasz-komondor keverékem
a border collien gondolkozok leginkább, de nem 100% még, mivel lehet inkább nagyobb kutyák felé hajlok
leonbergi volt az első akire gondoltam, viszont ők sajnos nem a hosszú életükről híresek:( (tudom, hogy vannak közülük is, akik 10+ évet is élnek, viszont az sem ritka, hogy csak 6 vagy még kevesebb év az élettartamuk)
és nem kérnék olyan válaszokat, hogy "bentre semmilyet", mert az adott fajta szükségleteinek elegendő mozgást tudok nyújtani. köszönöm:)
Vizslák is jók lehetnek, illetve mentőkutyás vérvonalú mali.
A borderek pedig általában imádják a vizet. Nekem is van, az ismerőseimnek is és totál vízőrültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!