Milyen fajta kutyát ajánlotok?
amit nyújtani tudok neki:
-kinti/benti (nagy kert), de inkább benti tartás
-rengeteg szeretet, törődés, foglalkozás, lefárasztás (nagy túrák, futás (cc), engedelmesség és más sportok)
-megfelelő szocializálás, kutyasuli
amit szeretnék:
-bírja az egyedüllétet is (nem sok időre, ritkán, maximum pár órára lenne egyedül)
-szeresse a vizet
-közepes vagy nagytestű (semmiképpen sem kistermetű)
-hosszú élettartam
-egészséges (gondolok itt a fajtával járó legtöbbször előforduló betegségekre)
-leginkább juhász/pásztorkutya
tapasztalt vagyok, volt már magyar vizslám (2), németjuhászom és egy kuvasz-komondor keverékem
a border collien gondolkozok leginkább, de nem 100% még, mivel lehet inkább nagyobb kutyák felé hajlok
leonbergi volt az első akire gondoltam, viszont ők sajnos nem a hosszú életükről híresek:( (tudom, hogy vannak közülük is, akik 10+ évet is élnek, viszont az sem ritka, hogy csak 6 vagy még kevesebb év az élettartamuk)
és nem kérnék olyan válaszokat, hogy "bentre semmilyet", mert az adott fajta szükségleteinek elegendő mozgást tudok nyújtani. köszönöm:)
A pásztor és juhász kutya között elég nagy különbség van. A Border Collie utálja a vizet eddig még nem találkoztam olyannal aki szeretné beleértve az enyémet is. Pásztor kutyákat nem ajánlott bent tartani felügyelet nélkül. Amennyiben tényleg igazat mondasz azzal kapcsolatban amit tudsz nyújtani neki akkor még hozzá tenném a napi 3 sétát is az is nagyon fontos.
Itt van pár egyedül hagyható kutyafajta egy igényes csatornáról:
Ha kifejezetten víz szerető kell akkor labrador.Kacsavadászattól az életmentésig rengeteg mindent lehet vele hobbi szinten is csinálni.:D
A hideg vizet is bírja,mert dupla rétegű bundája van.Az alsó vízálló,a farka pedig a vízben való mozgásban segít,azzal 'kormányoz'. :)
Energikus,mozgékony,és imád mindent ami sport,mozgás,gazda.:D
Otthon is lehet hagyni egyedül,semmit nem csinál jóformán egy lemozgatott kutya,főleg ha van rágcsája.Ez ugyan nem juhász vagy pásztorkutya,de nagyon sok oldalú fajta,és biztos nem az amivel ne tudnál akár közösségbe is bátran menni.
bullmasztiff
egy nagy buts szeretetgombocok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!