Első látásra meg lehet állapítani, hogy menhelyi kutya és leendő gazda passzolnak-e?
Szerintem sem, sőtt igazán csak pár hét próbaidő után lehet látni a kutya személyiségét. Vannak kutyák, akik a menhelyen mindenkihez bújtak, mikor meg rájöttek, hogy gazdájuk van, elkezdték bevédeni mindenkitől. Olyan is van, hogy egy kb megérinthetetlen, félős kutya, akit sétálni vinni is varázslat volt, pár nap gazdis lét után szinte teljesen megváltozik, megy, örül a gazdájának, nyit az idegenek felé. Meg előfordul, hogy egy harapásra hajlamos, orvosi vizsgálatot sem tűrő kutyus a gazdának mindent megenged és az idegenektől is többet tűr.
Azt viszont meg lehet néhány esetben állapítani, hogy ki az az ember, akibe semmi határozottság és eltökéltség nem szorult és maximúm egy nagyon jó idegrendszerű, lusta kutya való hozzá vagy semmilyen. Meg persze azt is lehet látni, hogy ki az, aki ennek épp az ellentéte és bármilyen kutyának csodás otthont tudna teremteni.
Ha kölyökkutya, akkor se lehet kitalálni.
Én kölyköt vittem haza a menhelyről.
Tanítottam szobatisztaságra, akkor aludtam amikor ő, hogy még véletlen se késsük le "azt". Semmit nem ért, heteken belül elfelejtette. Gondolom ez az én hibám.
Továbbá, nem lett egy szófogadó kutya, ha szabadon elszaladhatott, akkor csak a hátát láthattuk.
Valamint ki akartuk ivartalanítani, de sosem tüzelt éveken keresztül. Majd egyszer 7 éves korában lefialt a semmiből (én nem laktam otthon, nem tudom hogy történt) és belehalt a szülésbe. Szerintem valami genetikai hibája lehetett.
Ezt nem lehetett előre látni amikor akkora volt mint egy kólásdoboz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!