Lehet bajom a kullancstól?
Figyelt kérdés
Kutyámban volt 1 kullancs és voltam vele állatorvosnál ő azt mondta hogy már nincs benne vagyis magától kiment korábban, nos azon parázok, hogy nehogy valamelyikünkbe belemenjen, a kutyus velünk alszik, ezért lehet az ágyban is?2021. nov. 9. 20:58
1/9 anonim válasza:
Tudom, utána nézni ilyeneknek legalább 10 percig is eltartana google-on.
Szóval a kullancs egész életében csak 2 alkalommal képes állatba menni és szívni. Egyszer nimfaként, egyszer kifejlettként. A kettő közt elég sok idő telik el.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
2021. nov. 9. 21:02
3/9 anonim válasza:
A pontosság kedvéért: a petéből lárva kel ki, azért szív vért, hogy nimfa lehessen. A nimfa a kifejlett kullanccsá váláshoz szív vért, a kifejlett kullancs meg ahhoz, hogy petét rakhasson. De ez nem változtat azon, amit az előző írt, ha megszívta magát és "távozott", akkor azonnal nem fog senkit megcsípni.
4/9 anonim válasza:
Next guard spectra tabit adjal neki hsvi egyet. Csak dokitol veheted.
Tavoltartja a kullancsokat szunyogokat stb.
5/9 anonim válasza:
Attól függ, volt-e szájmasz a kullancson, amikor rádköhögött.
6/9 anonim válasza:
Az én kutyámból is esett már ki kullancs. Nagyon kicsi a valószínűsége,h pont téged csíp meg, illetve,h fertőzött a kullancs.. lehet valahol a szabadban esett ki belőle....
7/9 anonim válasza:
Hallottál már Lyme kórról? Nem olyan ritka. A kullancs terjeszti, ha fertőzött vért szívott. Változatos kórképet mutat, mert vírus és baktérium is kerül a szervezetbe, és ami az egyik kezelésének jó, az a másiknak pont nem. Átlag fél éves erős gyógyszeres kúra.
Ezen kívül a kullancs terjeszti az agyvelőgyulladást, ami ellen van oltás, de azért, na. Franc se akar harminc évesen újra tanulni olvasni.
8/9 anonim válasza:
6os vagyok. Igen hallottam róla. Van ismerősöm, akinél sajnos későn diagnosztizálták a lyme kórt... De akkor is kicsi az esélye szerencsére. Kérdező te meg nézd meg magad, van e piros körkörös foltod, ha fertőzött a kullancs, az gyakori jel a lyme kórnál.
9/9 anonim válasza:
Ja meg, ha a kutyànak nincs baja, akkor neked sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!