Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tegyük fel kutyust szeretne...

Arktika kérdése:

Tegyük fel kutyust szeretne karácsonyra a kisgyermeketek. Törzskönyves kutyust-500000Ft ért vagy anélkülit -50000ért vennétek?

Figyelt kérdés
2021. nov. 9. 03:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
69%

Milyen fajtát néztél 500 ezer ft-ért?

Nekem olyan fajtám van,hogy 2 tenyésztő van itthon, de még így is 350 ezer ft volt.

Kíváncsi lennék az 500 ezres kutya fajtájára.

Egyébként én nem bántam meg,hogy kiadtam több száz ezret a kutyámra. Jó idegrendszerű,egészséges,mind jellemben és külemben hozza a fajtáját.

Ezt fizeted meg. Törzskönyv egy okirat ami 7 ezer ft.

Másfelől olcsó szapis kutyát azért sem éri meg,mert 90%uk gyenge idegrendszerű. Gyerek mellé extrán rossz választás lenne. Túl félős,túl agresszív idegrendszerű kutya kiszámíthatatlan azt 8-10 hetesen még nem feltétlen látod mikor éppen elhozod,csak ahogy nő,megszokja a környezetet stb

Meg ne támogasd a szapikat akik beteg,keverékeket raknak össze minden tüzelésnél. Ezért virágzik a szapi ág.

Kutyás szakmában dolgozok.

Sokszor olyan kutyát hoznak akiknek jó része nem is az aminek vették,full keverékek,vagy csak nagyon fajtajelleg. Hozzá jön az ideggyengesség meg a sok betegség.

Egyik gazdi bichon havanese-t akart venni,hogy hipoallergén,nem hullik a szőre. Ez igaz, nekem is havám van,nem hullik a szőre. Állatszőr allergiás ismerősöm sem fullad be tőle .

Na a gazdi megvette a kölyköt, aztán a kutya csak nőtt nőtt és már kölyökként bazira hullott a szőre. Mikor elhozta,megmondtam hogy a havanessel köszönő viszonyban sincs.Ellenben egy cuki keverék 70 ezer ft-ért.. A kutyától olyan szinten fulladt,hogy muszáj volt elajándékozni,szíve szakadt meg,szerencsére vmi rokon magához vette. Felnőtt már a kutyus egy 10 kgis mix lett belőle.

Tanácsomra tenyésztőtől vett 250 ezer ftért kutyát.

Nem fullad tőle és tenyleg az ami!!

Illetve azt nézd meg,hogy az adott fajtának TE tudod biztosítani a foglalkozást.Gyerek egy darabig fog vele foglalkozni,de aztán megunja.

Mellesleg egy gyerek nevelni nem tud kutyát.

Szóval kutya akkor legyen ha ti mint szülők is akarjátok.

2021. nov. 9. 22:38
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
21, nekem pl a corgim annyi volt.
2021. nov. 12. 09:45
 23/27 anonim ***** válasza:
53%

Tényleg vannak olyan fajták, amelyekért 500-600 ezret elkérnek, pl. a shiba inu is ilyen. Én ennyit elvből nem fizetnék érte, mert ez már lehúzás kategória (lenne rá pénzem, de a pofátlanságot nem támogatom). Nagyon max. 300-350 ezer még reális.

2021. nov. 12. 09:48
 24/27 anonim ***** válasza:

"Milyen fajtát néztél 500 ezer ft-ért?"

[link]

2021. nov. 15. 08:58
 25/27 anonim ***** válasza:

1-es: válasszál te menhelyről!

A kutya ajándék, és nem dobja ki az ember.

Ne vegyél törzskönyveset, csak sznobizmus az egész.

2022. máj. 11. 13:02
 26/27 anonim ***** válasza:
MIzu?
2022. máj. 11. 19:28
 27/27 anonim ***** válasza:
62%

Elvileg a tenyésztős kutyának jó(bb) az idegrendszere, ezért, ha lenne rá pénzem (meg gyerekem), inkább azt venném a gyereknek és nem árulnám el neki h mennyibe került vagy megtiltanám, hogy bárkinek továbbmondja. Nyugodtabb lennék, hogy a kutya nem támad a gyerekemre vagy a barátaira és kevésbé sodorja őt és magát veszélyes szituációkba.

Szaporítót semmiképp nem támogatnék, a menhely lenne maximúm alternatíva.

2022. máj. 11. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!