Emlődaganatos 11 éves Bichon kutyát van-e értelme műtétre "küldeni"?
Ez egy nehéz döntés.
Viszont én nem tenném. A rák egy nagyon mocsok dolog, és nagyon csúnya és fájdalmas vége lehet. Én azt tenném, nem könnyű, de altatnám, ezzel megóvva minden fájdalomtól, kezeléstől (ami szintén nem kellemes), és megtartanám az emlékeimben boldog egészséges kutyaként, és nem úgy ahogy az utolsó hónapokban csak létezik. Inkább akkor menjen el előbb, békésen és úgy, hogy abból semmit nem érez.
Én így gondolom, sokan nem, mások szintén így. De neked kell meghozni a döntést, és te fogod viselni a döntéseddel járó következményeket, nem más.
Mindenesetre ne kapkodd el, mert azt fogod a legjobban bánni, ha nem gondolod át rendesen.
Én megműttettem a kutyámat, de utána sajnos a másik emlőjében jött ki, ami már áttétet is képezett a tüdejében. A műtéttel nyertünk majdnem egy évet.
Ez a te döntésed kell, hogy legyen, én személy szerint nem bántam meg.
Ha meg is csináltatod a műtétet, azt tudnod kell, hogy nagyon nagy valószínűséggel ki fog újulni, tehát a műtét nem fog végleges megoldást nyújtani. Sajnálom.
Persze,még simán van 5 éve.
Ha nincs tele áttétekkel és az orvos szerint (!) is elég erős ahhoz,hogy túl essen a műtéten akkor nem kérdés,hogy vidd el és még addig tegyél érte valamit ameddig tehetsz.
Inkább az a pénz ússzon mint a kutyád élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!