Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeparációs szorongás mit tegyek?

Szeparációs szorongás mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 5 hónapos kutyusom. Sajnos eléggé elcsesztem, túl sokat voltam vele, alig volt egyedül mivel a munkahelyemre is vihetem magammal illetve a másik kutyusommal volt folyamatosan.. Most már ott tartunk, hogy ha kimegyek az ajtón elkezd ugatni és sírni nagyon hangosan. (Csak ha egyedül van, mivel van még egy kutyusom amikor ő is itthon van ketten teljesen jól elvannak.)

Szeparációs szorongása lehet szerintem. Mit tegyek? Hogyan tudnám leszoktatni arról, hogy eladja a lakást amikor egyedül van? Köszi az építő jellegű tanácsokat! :)

2021. okt. 24. 13:49
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Ez valószínűleg időigényes lesz de a legegyszerűbb módja szerintem ha kiveszel egy hét szabit, és minden nap egyre jobban szoktatod az egyedülléthez. Először elmész csak 5 percre, majd folyamatosan növeled a távol töltött időt. Amikor hazamész, ne simogasd, ne babusgasd a kutyát, várd meg míg lenyugszik, csak aztán foglalkozz vele. A folyamat megkönnyítésére lehet kapni természetes nyugtató tablettát kutyáknak, illetve legyen sok játéka, kirakhatsz takarót neki amin rajta van a szagod, illetve egy finomabb rágócsonttal is lekötheti magát. Ki kell tapasztalni.
2021. okt. 25. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!