Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 het múlva érkezik panel...

3 het múlva érkezik panel lakásomba egy golden retriever. Hogyan kezdjem el a szobatisztasagra való nevelest? Hanyszor vigyem le sétálni? Hanyszor adjak neki enni, milyen időközönként? Viz mindig legyen előtte? Tovabbi hasznos tanácsot elfogadok

Figyelt kérdés
2021. okt. 13. 09:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Mennyi idős lesz?
2021. okt. 13. 09:42
 2/12 anonim ***** válasza:
14%
Bocsi, hogy ezt írom, de egy ilyen nagy kutyus nem panelbe való 😕
2021. okt. 13. 10:02
 3/12 anonim ***** válasza:
13%
Jaj! Én sem kötekedni akarok, de egy ilyen kutya nem való panelba! Ez állatkínzás, akár hányszor is viszed le sétálni
2021. okt. 13. 10:08
 4/12 anonim válasza:
73%

Dehogy állatkínzás. Egy kutya elvan még 20 négyzetméteren megfelelő mozgás mellett. Egy nap érdemes levinned 4x, persze amíg kicsi, addig még többször kell. Majd kitapasztalod. A lényeg, hogyha bepisil, leszidod és leviszed egy kicsit. Ahányszor lent pisil, megdicséred jutifalival és közben mondogasd, hogy okos vagy, jó kutya!

Arra azért figyelj oda nagy korában, hogy tényleg lemozgasd, tehát napi 2 óra séta legyen meg, vidd kutyafuttatóba, esetleg a város szélére elengedni, hogy kifussa magát - amennyiben behívható.

2021. okt. 13. 10:40
 5/12 anonim ***** válasza:
72%

Kedves utolsók, nem csak a kertes házzal élők priviléguma a kutyatartás, mondom ezt úgy hogy közéjük tartozom.

Nem minden kutya mozgatja le magát, csak mert 5 hektáros területe van. Sok példát látunk boldog, kiegyensúlyozott panelkutyára és szomorú, elhanyagolt kertesre.

Például egy ismerősöm munkavonalas border collieból tart mindjárt kettőt panelban. És remekjó, boldog kutyák.

Kérdező, ha kölyökről van szó, akkor a szobatisztaságot az elején elég húzós lesz tanítani, léynegében ahányszor kakil/pisilhentékje van a kutyának le kell vinni. Tehát ha tudod hogy kaja után, reggel vagy x időközönként szokott, akkor usgyi kifele vele és ha kint végzi a dolgát akkor örömtánc és könnyes mámor, hogy érezze hogy ügyes volt.

Ha bent végzi el a dolgát, ne szidd le, nem tudja még mi a helyes először. Ajánlom az ecetes felmosást a balesetek helyére :D

Sétálni csak akkor, ha megvan minden oltása. Bent is lehet játszani vele, illetve később kitapasztalod, mennyi a mozgásigénye. Piciként még elég sokat alszanak, hamar kidőlnek. Enni először jó a napi 3, ha meg tudod oldani. Sokszor keveset. Ahogy felnő, csökkentheted az etetések számát. Víz mindig legyen.

2021. okt. 13. 10:46
 6/12 anonim válasza:
0%
Amúgy etetésnél a táp csomagolásán rajta lesz az adagolás is. Kölyöktápot egyen. Kiskorában többször kell/nap, nagykorában pedig napi 1x kell annyi deka kaját adni, ahány kiló. Tehát ha 30 kilós lesz, 30 deka tápot adj neki, de kapjon húst is, ne csak tápon éljen.
2021. okt. 13. 10:47
 7/12 anonim ***** válasza:
96%
Két Hexameter: Hát ekküra hülyeséget is már rég olvastam. Tápfüggő hogy mennyit kell adni neki, nem tudom hol olvastad ezt az "összefüggést". Minden tápon fel van tüntetve hogy egy bizonyos testsúly mellett kb mennyit kellene kapnia, de ez egyedenként is eltérhet.
2021. okt. 13. 10:57
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

Anélkül, hogy a korát leírnád, nehéz bármi tanácsot adni.

A golden egy családcentrikus kutya. Pont, hogy kertbe nem való! És csak kérdezném az okosoktól, a segítő kutyaként tartott retrieverek mind állatkínzás áldozatai, igaz? Hiába kötelezik az egyesületek a lakásban tartást. A vakvezető, mozgássérült segítő, rohamjelző stb. kiképzők nem értenek úgy hozzá, mint ti, nem igaz? Bár kevesebb lenne az ostoba ember.

2021. okt. 13. 11:58
 9/12 anonim ***** válasza:
80%

Nem írod, mennyi idős a kutya. Ha tegyük fel 8 hetes, akkor még nem viheted le sétálni, majd ha minimum 3 oltása megvan + 1 hét. (8 hetesen a 2. oltását kapja). Utána eleinte kb. 2 óránként érdemes levinni, evések, ébredés után mindig. Felnőttként minimum 3, de inkább 4 séta kell majd naponta.

Enni azt kapja először, amit a tenyésztőnél. Ha váltani akarsz másra, azt fokozatosan tedd 2-3 hét alatt. Jó minőségű kölyöktáppal etesd, 8 hetesen még napi háromszor, 5-6 hónapos kortól elég kétszer, felnőttként napi egyszer.

Víz mindig legyen előtte, igen.

2021. okt. 13. 13:53
 10/12 anonim ***** válasza:
90%

Nem a szobatisztaság lesz a legnagyobb bajod,hanem a folyamatos rágás.Pfuh,a goldenek nagyon rágósak,de tényleg.Vedd tele a házat rágcsákkal,és folyamatosan add neki,mert meg fogja "támadni" az összes rágni kényelmes bútort,cipőt,papucsot,párnát..

Nem szándékosan,ilyenek.És ez elég sokáig így is lesz,nehezen növik ki,bár érthető.Apport kutyák,azért vannak hogy mindig hozzanak-vigyenek valamit,lesz is mindig valami a szájában otthon.:D

Én 12-24 hetes korig egy 4 alkalmat mondanék sétára.3-6 hónapos kutya még sűrűbben pisil mint 3 alkalom szerintem.:D

Pelenkát nem javaslok (!)

Ha mégis mindenképpen muszájnak érzed csak akkor rakd le,ha nem vagy otthon.Ha otthon vagy mindig le kell vinni és meg sem kell adni neki a lehetőséget,hogy bent ürítsen.

Enni én még 4 hónapos koráig 3x adtam,utána átszoktattam arra,hogy munka előtt és munka után eszik csak.

8 hónapos korától váltottunk,elég nagy termetű volt már ekkorra így egyszeri étkezéshez szoktattam.

2021. okt. 13. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!