Van olyan házőrző kutya ami lusta és szeretni való?
Szerintem célszerű egy plüsst és egy riasztót választani.
Nagyon sok minden lényeges egy kutya kiválasztásakor,de hogy "le lehessen mellé ülni ölelgetni" meg "legyen házörző"..
-Kert mellett is szinte mindegyik kutya igényli a napi 1x megtett hosszú sétát.
-Mennyit tudsz vele foglalkozni? Mentális és fizikai fárasztásra van szüksége a legkisebbtől a legnagyobbig minden kutyának.
-Mennyi a havi költségvetési kereted rá? A legkisebb termetű kutya minőségi tápját se oldod meg 8-10 ezer alatt,a nagyobb testűek szinte biztos,hogy 10-15 ezer környékén visznek pénzt a háztól.(nem,a farhát és a moslék nem minőségi táplálás..)
-Mennyi kutyás tapasztalatod van? Menhelyi kutya szinte mindig problémás,amit viszel azt meg megnevelni nem biztos,hogy tudod egyedül.Szinte minden kutyával kutya iskolába kell járni.(tudom,a nagyi nem csinálta csak kib*szta a Bodrit a kertbe és az elélt 100 évet.nem igaz,és az akkor volt.2021 van,most nem így van..)
-Fajtatiszta kutyát akarsz? Tenyésztőtől kell beszerezni,ami drága.Legalabb 100-150 ezerre kell számolnod.
Fajtamentéstől lehet még kutyát hozni,de az többnyire beteg,vagy problémás.
(Stb)
az enyém ilyen
rottweiler
nagyon lusta, és állandóan szeretgetni, ölelgetni kell
nagyon erős területvédő ösztöne van
Kaukázusi kutyusom ilyen.
Igazándiból azon múlik, hogy hogy neveled kiskorától.
Én mindig sokat szeretgettem, ezért ilyen maradt, de emellett a területvédő ösztön az benne van, meg rám is vigyáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!