Oltatlan kutyának pótolják az összes oltását utólag?
Valahol gondoltam hogy nem csak "eltűnt és majd utólag postázza",jól hagytam magam átrázni..:D
De végül is már mindegy.Azt mondták most lenne esedékes az oltás (februárban hoztam,akkor októbert mondtak),ha elviszem meg tudják nézni chip alapján,hogy lett-e oltva?
Már,ha van neki...
Ha egy sincs neki mire számíthatok,mindet meg fogja idővel kapni,vagy hogy megy ez? Telefonon is mondjam,hogy mi a helyzet,és akkor úgy adnak időpontot?
Nem világos, honnan van a kutya.
Menhelyen minden életkorának megfelelő oltást megkap, ha nem biztos, hogy kapott oltást, vagy ha biztos, hogy nem kapott, viszont a kombinálta és a veszettség ellenit ilyenkor nem egyszerre adják, később át lehet állni.
Megtudják nézni chip alapján. Ha van neki.
Találtam már így kutyát, hogy én chippeltettem be. A veszettség elleni kötelező. A többit akkor adják ha kéred, amúgy nem. Veszettség elleni kombináltat szoktam kérni.
Veszettséget és kombit szeretném neki egy csomagban.Meg ugye,ha nincs chipelve akkor azt is,meg egy ivartalanítás se ártana.
Csak nem tudtam,hogy ilyenkor mi van.A kutya elviekben 6 éves,na most 1-2 hét kihagyásokkal is valahogy ártalmasnak tűnik beadatni neki azt amit amúgy évente szoktak ismételni.🤷🏼♀️
De nem tudom,biztos jobban tudja az orvos,ha mindet pótolni kell nekem az sem baj.
Ha most oltatod először akkor ne egy oltásban kapja a veszettség ellenit és a kombináltat, mert nem tudhatod hogy hogy reagál rá a szervezete, ismerek olyan kutyát akit több napra kiütött az az oltás.
Veszettség elleni: most 1 oltás, fél év múlva ismételni, utána évente
Kombinált: most 1 oltás, 2 hét múlva ismételni, utána évente
és a veszettség elleni és a kombinált oltás között 2 hét szünet.
Nem mintha számítana vagy ránk tartozna,hogy honnan van és miért nincs oltva.
Mert nincs és kész,most meg akarják csinálni,tehát a kutya jó helyen van.Eddig alighanem nem volt,mert azt írja kapta/vette.Ráadásul 6 éves,ha tényleg nincs semmilye én inkább azt javasolnám az ilyen hülyeségek helyett,hogy csináltass szívféreg tesztet.Ha kinti kutya volt szinte biztos,hogy nyáron a szúnyog szezonban megfertőzték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!