Be lehet utólag oltani ésnem jár érte büntetés?
Nem tudom mikortól jelentenek fel, én még sosem hallottam ilyenről. Állatkínzásos ügyeknél szokott a hatósági állatorvos feljelentést tenni, azon kívül nem szokásuk. Mezei állatorvos meg aztán ennyire sem foglalkozik vele, mert nem az ő hatásköre.
Hát hogy mit mondják. Szerintem semmit. Vidd magaddal az oltási könyvét, aztán mond meg, hogy van egy kis elmaradásotok... Biztosan rosszallni fogják, hogy évek óta nem volt oltva, de hát mit lehet tenni. Mostantól majd figyelsz rá úgyis.
Elmondod oszinten, hogy mi tortent, ne hazudj, mert annak semmi ertelme, meg egyebkent sem a te hibad.
Nem fognak feljelenteni senkit sem, sajnos nagyon gyerekcipoben jar ez az egesz nalunk, pedig nagyon megerdemelnek a szuleid (es meg sokan masok, akik szarnak a kutyara) a buntit.
Es igen, chip is kell, azzal is szamolj. Szivferegre is erdemes lenne letesztelni, kerj fereghajtot, szivferegre is tablettat, ha nem fertozott, es bolhara-kullancsra is valamit megelozeskepp, ha mar ott vagy. Az utobbiakat ismetelni kell, mostantol erre is figyelj, nem eleg csak egyszer adni.
Nem fog megbuntetni se feljelenteni.
Kerd a veszettsegoltast es kesz.
4 evig hat a vakcina ugyis. A tobbieket oltjsk feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!