Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Le szoktátok otthon vágni a...

Le szoktátok otthon vágni a kutyának a körmét vagy mindenképp kozmetikusra/állatorvosra bízzátok?

Figyelt kérdés
2021. okt. 8. 11:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%
A mi kutyáinknak csak a farkaskarmot szükséges, a többi szépen kopik magától
2021. okt. 8. 12:45
 12/15 anonim ***** válasza:
88%
Betonon kopik, nalunk minimalis itthon a beton, setalni es futni pedig a hatarban folduton szoktunk, tehat vagom olyan 2 havonta mindkettonek. Masreszt a nagy nem is viseli jol, ha mas hozzaer a labahoz... Igy is parazik rajta kicsit, de kezd hozzaszokni.
2021. okt. 8. 13:29
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyformák a kutyák. Ahogy tapasztalom nagytestű kutyáknak jobban kopik a karma, mint a kistestűeknek. Enyémek kistestűek, havonta vágom nekik.
2021. okt. 8. 14:00
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Sz*rul helyezi el a testsúlyát a lábain,ezért valamelyik karma nem kopik rendesen,farkaskarma is van.

Így ezeket én otthon le szoktam neki csippenteni vagy csiszolni.(sima mezei csiszológép,semm extra..)

Nekem fehér a kutya körme így könnyű dolgom van,a fekete körmöt érdemes legalább egyszer megkérdezni kozminál,hogy hogyan nyírja.

A sötétebb/rózsaszín részek már a kutya húsa a karmon belül,arra vigyázni kell,és rá kell hagyni +2-3mm-t.A többi vágható.

Nagy kutyának könnyebb csiszolni.

2021. okt. 8. 15:10
 15/15 anonim ***** válasza:
86%

Én vágom a kutyáim körmét, főleg az idősek már kevesebbet mozognak, így havonta meg kell náluk ejteni.

3 éves korában egyik kutyámnak megrepedt/letört a körme, elvittük egy állatkórházba, ahol a további ilyen eseteket megelőzendő, a doktornő úgy levagdosta bármiféle érzéstelenítő nélkül a többi körmét is, hogy nem volt olyan lába, amiből ne folyt volna a vér... Csupa vér volt a műtő padlója is. Azóta retteg csóri a dokiktól.

Szerintem a körömvágás nem egy nagy mutatvány, meg kell nézni előtte pár videót és utána bárki meg tudja csinálni.

A dokik és aszisztensek a kutyaviselkedést illető felkészültségében pedig óriási különbségek vannak, van, aki egyedül levette bármiféle hiszti, ellenkezés nélkül az egyik kutyám vérét és volt, ahol ugyanazt a kutyát az aszisztens kikapta a kezemből és a végére ketten próbáltuk lefogni a 6 kg-os kutyát, miközben a doki próbált vénát találni...

2021. okt. 8. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!