Helyi menhelyen sétáltattam és látva, hogy nem a legjobb körülmények uralkodnak, elgondolkodtam, hogy ideiglenesen befogadok egyet. Közeleg a hideg, az összes kutya (pici kölyköket kivéve) kinti kenneles, csak faházuk van. Volt pár kisebb testű, rövidszőrű is, akik minuszokban biztosan fázni fognak. Közülük választanék, hogy legalább addig is melegben legyen. Van 2 sajátom egyébként, szintén kicsik és rövidszőrűek, 10 fokban már meg akarnak fagyni. Felszerelésből (fekhely, hám, póráz, tál, ruha) van itthon, így etetésen kívül nem jelentene többlet költséget.
Csak télre fogadnál be így ideiglenesen kutyát, vagy maradhatna utána is, ha esetleg addig nem gazdisodna?
2021. okt. 6. 10:50
2/9 anonim válasza:
Nem jó ötlet. Az állatoknak is vannak érzéseik. Te mit szólnál, ha befogadna valaki, megszeretnéd, majd pár hónap múlva dobna ?
2021. okt. 6. 10:54
3/9 anonim válasza:
Külön kifutó, kennel, rozsdamentes acélrácsokkal, amiket nem tud megrágni.
2021. okt. 6. 10:57
4/9 A kérdező kommentje:
Akár maradhatna is, ha tényleg annyira jól beilleszkedik a falkába.
#2 szerintem még mindig jobb, mint egy kennelben várni hónapokat, főleg téli hidegben.
2021. okt. 6. 11:04
5/9 anonim válasza:
Az tényleg nem jó ötlet, ha télre kiveszi aztán a jó idő beálltával megy vissza a rideg kennelbe, de alapvetően az ideiglenes befogadás hasznos, és könnyebbé teheti a kutya gazdisodását, az ideiglenes befogadónál megkezdődhet a szocializáció, szobatisztaságot tanul, rendszert tanul, esetleg más állatokhoz is hozzászokik, könnyebb kiismerni a jellemét, nyugodtabb környezetben van, ami rehabilitáció esetén fontos. Az én kutyám is ideiglenes befogadónál volt, mielőtt hozzám került, és nem volt ebből semmi baj.
2021. okt. 6. 11:08
6/9 anonim válasza:
Szerintem meg jo otlet, addig sem fazik, es nelkuloz az a kutya. Ha ideiglenes gazdi vagy, csinalhatsz rola par jo kepet, es segithetsz igy is a gazdasitasaban, vagy marad nalad, ha jol kijon mindenkivel.
2021. okt. 6. 11:15
7/9 anonim válasza:
Jó ötlet, de az ideiglenes befogadás nem így működik. Nem mondhatod, hogy tavaszig vállalod a kutyát, addig kell vállalni, amíg nem talál gazdát. Ez lehet hetek, hónapok, évek, de az is lehet, hogy nálad ragad. Ennek tudatában vállalj ilyet. Egyébként szép dolog.
2021. okt. 6. 11:40
8/9 anonim válasza:
Az ideiglenes befogadás nem annyiból áll,hogy haza viszed és fizetik mindenét csak nálad legyen.
Hozzád fognak menni az érdeklődők ismerkedni vele rendszerint,vagy pedig neked kell bevinni ezekre a menhelyre ameddig egy-egy órát ismerkednek vele.Ez személyenként 3-4 alkalmat jelent.
Ha be fogják fogadni akkor onnan is viszik el tőled,vagy megint csak neked kell bevinni.
2021. okt. 6. 12:05
9/9 anonim válasza:
Ideiglenes kutyarol annyit: ... meghalt az oreg cicam es ki voltam lelkileg. Noverem megsajnalt es pont akkor vette meg a 3.kutyajat es azt mondta - "nevelgesd egy darabig amig akkora nem lesz, hogy be tudjuk mutatni a nagy kutyaknak" :))) .... azota van egy kozepazsiaim akit ugy megszerettem, hogy vissza nem adnam a tesomnak - pedig egyik porcikam sem kivanja, de ilyen a 'szerelem' :)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!