Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek ezekről a...

Mi a véleményetek ezekről a fura húsból készült tápokról?

Figyelt kérdés

Ti adtok ilyet a kutyáitoknak?

Régen azt hittem csak csirke meg marha van. Aztán betévedtem egy állateledel boltba, ahol megtudtam, hogy van bárányos, lazacos, kacsás, pulykás táp is.

Mostanában pedig találkoztam a Real Nature Wilderness és a Taste of the Wild nevezetű tápokkal, amikben a következő állatokkal találkoztam: szarvas/rénszarvas, vaddisznó(amiről úgy tudom nem is ehet kutya), ponty, piztráng, hering, liba, nyúl, bölény, bivaly, fürj, fácán és ami kiverte a biztosítékomat: strucc, kenguru, teve, ló !!!

Szóval másnak is fura, vagy ez amúgy tök normális? Ki veszi meg ezeket? A kutya megeszi? Milyen a szaga ezeknek a fura tápoknak? A kutyának milyen a külső/belső egészségi állapota, ha ilyet eszik? És végül ...

Nincs lelkifurdalásotok szegény állatok miatt?

2021. szept. 26. 13:46
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Azért is kérdeztem az egészségi állapotát, mert tudom, hogy a csirke gyógyszerezve van, az ilyen egzotikus meg a vadak nem tudom, talán nem?
2021. szept. 26. 14:07
 12/21 anonim ***** válasza:
74%
Mi ebben a fura? És miért lenne "lelkifurdalásom" mert húsos táppal etettek egy olyan állatot, aminek a hús a megfelelő kaja? A lóhús meg sok szempontból jobb a disznónál, a csirkénél meg pláne amire sok kutya allergiás. Nem vagyok vega, nem fogok nyivákolni mert húsból készül valami.
2021. szept. 26. 14:16
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez a csirke gyógyszerezve van dolgot kicsit árnyaljuk.

Minden élelmiszer-előállításból tartott állatnál durva, szigorú egészségügyi határidők vannak. Akár állati takarmány, akár emberi fogyasztásra szánják a húst. Ez előírás, és hidd el, inkább betartják mint sem.

Másfelől igen, vannak esetek, amikor találunk gyógyszer meg ilyen olyan maradványokat, mivel a biológiai rendszerek sosem működnek faltól falig. Értsd.: csak minimalizálni tudjuk bizonyos anyagok koncentrációját, a lehetőség mindig fennáll, hogy mégsem ürül ki az a bizonyos dolog rendesen, de az eü határértékek ennek ismeretében vannak számolva.

Meg mit értünk gyógyszer alatt? Mármint én sosem értettem, hogy miért félnek az antibiotikumos csirkétől, ha amúgy náthára mindenki kétpofára fogyasztja. Nyilván más a kettő, és én is úgy állok hozzá, hogy ismert forrásból származó élelmiszereket fogyasszak, gyógyszereket csak szükséges esetekben vegyek be stb, de el kell ismerni, hogy a mai világban, ha akarsz sem fogsz tudni mindenféle mesterséges anyagtól távol maradni.

Másfelől meg, a vadhús, vagy "egzotikus állatok húsa" sem csak úgy az erdőből hullik a tápgyártók ölébe, azok az állatok is tenyésztve, szaporítva és hízlalva vannak. Nyilván nem olyan nagyüzemi körülmények között, mint a disznók, csirkék, de állatorvosi felügyelettel működő telepen születnek, nevelik és hízlalják őket, majd vágják le.

Ergó egy rénszarvashúsban is találkozhatsz gyógyszer vagy antibiotikum maradvánnyal, hacsak nem az erdőből lőtték ki.

2021. szept. 26. 14:16
 14/21 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nem furcsa. Én sokáig bárányosat adtam neki, néha lazacosat, most kacsásat eszik. Szóval nem "annyira" extrémeket.
2021. szept. 26. 14:17
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. szept. 26. 14:24
 16/21 anonim ***** válasza:
66%

Igen, városi fehér ember vagyok, aki csirkén nőtt fel, de a helyi boltban is csak marha meg disznó meg pulyka szokott még lenni :D

Inkább csak tájékozatlan és beszűkült. A lidlben is van időnként strucc, meg kenguru steak…

2021. szept. 26. 14:54
 17/21 anonim ***** válasza:
81%

16-os nem tudom miért van lepontozva a Lidl tényleg forgalmaz nyershúsokat az alapokon kívül is.Nagyon sok halat is.

Én múlt héten vettem szarvascombot,4000 volt kilója,szokott nyúl és kacsa is lenni.

2021. szept. 26. 16:09
 18/21 anonim ***** válasza:
83%
Igen a lidlben tényleg volt már strucc és kenguru is én is vettem belőle. Most szarvas volt/van és gyöngytyúk, meg nyúl, kacsa, pulyka az állandóan van, halak közül meg arany durbincs van náluk, amit nem árulnak mindenhol.
2021. szept. 26. 16:25
 19/21 anonim ***** válasza:
79%
Ja meg bárány hús is szokott lenni.
2021. szept. 26. 16:26
 20/21 anonim ***** válasza:

Sőt, rovaros táp is van!!

Van olyan allergiás / beteg kutya aki csak nyulat, lovat, rénszarvast vagy tevét tud egyedül enni. Az én kutyám is ilyen.

2021. szept. 27. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!