Mi a véleményetek ezekről a fura húsból készült tápokról?
Ti adtok ilyet a kutyáitoknak?
Régen azt hittem csak csirke meg marha van. Aztán betévedtem egy állateledel boltba, ahol megtudtam, hogy van bárányos, lazacos, kacsás, pulykás táp is.
Mostanában pedig találkoztam a Real Nature Wilderness és a Taste of the Wild nevezetű tápokkal, amikben a következő állatokkal találkoztam: szarvas/rénszarvas, vaddisznó(amiről úgy tudom nem is ehet kutya), ponty, piztráng, hering, liba, nyúl, bölény, bivaly, fürj, fácán és ami kiverte a biztosítékomat: strucc, kenguru, teve, ló !!!
Szóval másnak is fura, vagy ez amúgy tök normális? Ki veszi meg ezeket? A kutya megeszi? Milyen a szaga ezeknek a fura tápoknak? A kutyának milyen a külső/belső egészségi állapota, ha ilyet eszik? És végül ...
Nincs lelkifurdalásotok szegény állatok miatt?
Real Nature wilderness táppal etetek,és igen,többnyire kecske,ló,lazac és egyéb állatok húsából készültel.Mi a gond vele? Nem értem.Ez is hús.
Ezen felül miért ne ehetne a kutya vaddisznót? Disznót is ehet,de disznóból nem készítenek állateledelt.Minden porcikáját (még a szőrét is) felhasználjuk emberi fogyasztásra és tárgyak készítésére.
Disznóhús az amit nyersen nem szabad adni,de a tápban feldolgozott hús van.
Nem tudom, a csirke meg marha már annyira általános, hogy már megszoktam, de ezek főleg a kenguru, hú.
Ilyeneket még ember sem eszik.
Nem rossz szándékkal írtam amúgy a kérdést, csak érdeklődöm.
Van valami extrém tapasztalat?
Lehet, nem hallottál róla, de vannak allergiás kutyák…nekik nem biztos, hogy a hagyományos tápok adhatók.
Sőt, most fogsz igazán kiakadni, de van BOGÁRBÓL készült táp is, kifejezetten allergiás kutyáknak. 😱😱😱😱
Vaddisznót csak nyersen nem ehet a kutya, egyébként ember sem, egy izomba petéző élősködő miatt.
Azok veszik meg, akik erre igényt tartanak, kedveskedni akarnak kutyájuknak, változatosságot akarnak belevinni, vagy mondjuk emésztési gondjaik vannak kedvenceiknek.
A kutya megeszi, legtöbb helyről azt hallottam, hogy nagyon is tetszik nekik.
Szagról nem tudok nyilatkozni, de nem hiszem hogy drasztikusan más, mint egy hasonló tartalmú, de más húsból készített táp. (Ami amúgy számomra kellemes, ízletesnek tűnik.)
Az eü állapot egyéni kérdés, ahogy fent említettem én csak pozitív hatásokról hallottam. Valószínűleg azért, mert nem Mari néni fogja az ilyen tápokat Fifikének venni, hanem egy pár fokkal tájékozottabb és figyelmesebb gazdi.
Kérdéssel kérdésre: te nem sajnálod a disznót, marhát, csirkét? Amennyiben igen, akkor el is engedtem, ez "ízlés" és gondolkodás módja, nem egyezik meg ebben mind a 8 milliárd ember és nem is fog.
Máskülönben ezeket az állatokat is lehet húsáért tartani és fogyasztani, csupán egy városi fehér embernek lehet elsőre furcsa. 50 km-rel odébb családi összejöveteleken megszokott a bárányhús.
Dél-Amerikai kontinensen pedig közkedvelt főfogás a tengerimalac.
Kínában egyes városokban kuytát is fogyasztanak.
Az inuitok meg fókát.
Ebből a legtöbben nem csinálunk lelkiismereti kérdést, mert én is eszem húst, a kutyám pedig pláne, hiszen ragadozó.
Egyáltalán nem furcsa, hogy többféle húsból is készítenek tápot, bár kengurussal, meg struccossal még én sem találkoztam.
A kutya egészségi állapota függ a táp minőségétől, és a kutya életmódjától. Mivel a jobb minőségű tápokban benne vannak a szükséges tápanyagok, így nem pont a hús származásától függ.
Az állatokat pedig sajnálom, de a kutya ragadozó. Most miért lenne értékesebb mondjuk egy rénszarvas élete, amit ugyanúgy vágásra tenyésztenek, mint a szarvasmarhát? Vagy a nyulat, libát, fürjet, fácánt, stb.-t, már évezredek óta fogyasztja az ember (és amúgy a kutya is, mert neki is kellett valamit adni). Ha amúgyis levágjuk, akkor miért gond, hogy a kutya is eszik belőle?
Bár én sosem adtam, de úgy tudom, hogy a vaddisznót csak nyersen nem szabad adni, hasonlóan a házisertéshez. Mivel a sertések hordoznak olyan vírust (pontosan nem tudom mi a neve a kórokozónak), amiben a kutyák közül a dokumentált esetek 100%-a elpusztult. Viszont hőkezeléssel fertőtleníthető a hús, és a kórokozó is elpusztul. Magyarországon erre a vírusra nem szűrik a húst, mivel sem emberre, sem sertésre nem ártalmas.
Tudod,nem mindenhol van csirke,disznó és marha.Vagy épp szent/védett állat.A strucc egy haszonállat ugyan úgy,csak mutogatjuk állatkertben is,mert nekünk egzotikus.
Valahol bárány és juh helyett is láma és alpaka van.
Ahol nincs tehén,ott van kecske vagy juh tej forrásnak is..
Minden térségnek megvan a maga sajátos élővilága és fogyasztáskultúrája.Nálunk nem népszerű a polip sem,máshol úgy eszik mintha csirke lenne,minden napos.Valahol a csiga,béka..
És tudom,hogy most lelkitraumát okozok sokaknak,de VAN vágóló.Kifejezetten olyan (úgy tudom hidegvérű) lófajta amit megenni tenyésztenek,mit gondolsz vicc csupán lókolbász? sérült állatokat is levágnak,ha fogyasztható.:D
Bogár, tengerimalac ?! Neee ...
Igen, városi fehér ember vagyok, aki csirkén nőtt fel, de a helyi boltban is csak marha meg disznó meg pulyka szokott még lenni :D
Köszi amúgy, hogy írtatok :)
Egyre jobban gondolkodom, hogy ki kéne próbálni.
De végül az ihlette a kérdést, hogy amikor tudomást szereztem ezekről, aznap éjjel volt egy fura álmom, a zacskóból kimászott élve az állat ... :D Bár az én agyam amúgy is szokott furákat alkotni éjjelente.
Vannak még olyan tápok, mint ez a kettő, hogy ilyen "fura húsokat" (ami ezek szerint csak nekem fura:D) tartalmaznak? Ha igen, írtok nekem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!