Milyen gyakran viszed sétálni a kutyádat?
Környéktől függ, gondolom kertes házas övezetben laksz, azért találkozol ezzel a jelenséggel sokat, hogy nem viszik sétálni, mert nagy a kert.
Én, panelban élek, itt mindenki napi többször viszi le. Itt meg az van, hogy sokan csak eü kör , pár perces "séta", ez egyenlő azzal, hogy nagy a kert. :/
Viszont szerintem, kertes házas környéken, paneles, többházas környéken, mindenhol megtalálható az is, hogy viszik sétálni, illetve nem csak eü körre, hanem tényleg sétálni.
Szavazásra, kérdésre válaszolva, én napi többször. Ebből 2 rövidebb séta és 2 hosszabb (1,5-2 óra), igen van időm, maradt a home office, és igen nincs jobb dolgom mint kutyázni :D még mielőtt bele köt valaki, hogy az túl sok idő,blabla.
2# Az eü sétákat nem nevezném sétának, ezt sajnos kifelejtettem a kérdésből. Persze, ha valaki panelban lakik, nyilván nem viheti el minden alkalommal messzire, de szerintem az a normális, ha naponta legalább másfél órát sétál a kutyus. A többi 22 órában amúgy is csak feküdni tud. :( Én örülök, hogy Te is figyelembe veszed a kutyusod igényeit, szerintem az emberek 95%-a nem is viszi a kutyáját 1-2 kilométernél messzebb.
Mi például már unjuk a várost, megesik, hogy elmegyünk az állomásra és leszállunk valahol a közelben, az új ingerek nagyon fontosak egy kutyusnak. Szívem szakadna meg, ha egész nap a kertben lenne és unatkozna.
Mi kertes házban vagyunk egy öreg kutyussal.
Rengeteg a kóbor kutya a környéken, én is néha alig merek itt mászkálni.
A városba lehetne sétálni, viszont oda nem minden nap tudom bevinni, sőt sokszor kb. Semennyi időm nincs erre.
Szóval általában akkor sétál ha kozmetikába visszük (2-3 óra séta), 2 havonta.
És évente 1× elmegyünk egy hosszú erdős 6 órás sétára.
Havonta 1× fél órás, órás sétára visszük egy messzibb erdőbe.
Itthon játszunk vele hétvégén, 1 órát.
Illetve mikor átmegyünk a szomszédhoz, stb. Akkor jön de az egy 2 perces kisséta.
Pedig az egyik legjobb dolog, kutyával sétálni, akár a szokásos útvonalon vagy új helyeket felfedezni ezért nem értem, hogy miért nem mennek az emberek nagyobb sétákra vagy egyáltalán sétákra. :)
,,Te is figyelembe veszed a kutyusod igényei" Már az én igényem is, de kizárólag kutyával, egyébként nem szoktam sétálni :D
Amit a 4. válaszoló ír, mondjuk azt megértem. Volt, hogy tesómnál voltunk, kutyával 4 napot. Nincs kocsim, tömegközeledéssel mentünk (az okés is volt) de utána jött a séta a házig, néhány km és mindenhol ugattak a kutyák, ugráltak, elég ijesztő volt. Egyedül nem félnék a kutyám miatt aggódtam és abban a 4 napban 1x mentünk sétálni, öten vittünk egy kutyát :D ( kóbor / önsétáltató kutyák miatt).
Ha kinti akkor naponta vagy 2 naponta
1-2 óra
Ha benti akkor a dolog végző sétákon kívül napi 3 óra
+ trükk és játék..
De ez át alap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!