Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csinálják ezt a kutyáim?

Miért csinálják ezt a kutyáim?

Figyelt kérdés
Hogy amikor kiengedem őket akkor folyton bejönnék, amikor meg beengedem akkor folyton kimennének. Pedig teljesen egyszerű, van egy olyan hogy "helyedre" és hogy "menj ki". Nem lehet összekeverni. De ők sokszor teljesen pánikba esnek és azért is földön lapulva sunnyognak az ellenkező irányba. Tisztára meg vannak ijedve de nem mennének arra amerre kell... Nem mindig van ez csak sokszor. Ma pl: kiengedem őket mikor hazajövök. Aztán kimegyek valamiért erre az egyik gyorsan beugrik hogy ne legyen útban. Mondom neki maradj kint, ki is jön, de akkor meg a másik sunnyog be. Szólok a másiknak, erre az első rohan vissza és ezt így tovább... A végén mindegyik beszaladt mintha nem is tudom milyen bűnt követtek volna el. Én megyek utánuk határozottan küldön őket ki, de nem menne kifelé csak rohangál a folyosón kétségbeesve és próbál bejutni pedig elállom az utat kifelé meg szabad... Ugyanez eljátszódik fordítva is. És aki csak rangsorral tud jönni az inkább ne írjon mert nem az a baj. És nem is bántottam őket.
2010. aug. 31. 20:45
 1/8 anonim ***** válasza:

:D Ez nagyon jó. bocsi, csak tetszett, ahogy leírtad.

Az enyémek is ezt csinálják néha. Akkor maradtak nyugton, ha mikor ezt csinálták velük foglalkoztam. Szóval az enyémek velem akartak lenni. Olyankor simizem őket egy darabig. Általában akkor van ez, ha épp hazaérek valahonnan, hiányoztam nekik. És, azért lapít, mert nemakar kimenni, de érti, hogy mit mondasz neki. Szerintem a tieid is valami ilyesmiben szenvednek. :) olyankor legyél kicsit velük.

2010. aug. 31. 21:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Én nagyon sokat foglalkozok velük, kutyaiskolába is járunk. És nem ott vagyok ahova éppen akarnak menni. A szobámba (ahol a helyük van) csal aludni járok, az udvarra (az a kint) is csak velük megyek. Én a két hely között vagyok féluton az előszobában.
2010. aug. 31. 21:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Amúgy nekem a tyúkok jutnak eszembe amikor megyek feléjük és megijdenek elkezdenek futni előttem és azt hiszik hogy én kergetem őket pedig ők nem térnek ki... xD
2010. aug. 31. 21:43
 4/8 Akiteki ***** válasza:

Az egyik kutyám akkor csinált hasonlót egy időben, mikor magamhoz hívtam. Kezemben a jutifalat, hívom, ő meg mintha a nagykést szorongatnám és levágni készülnék. Aztán leszokott róla. Nem tudom miért csinálta.

Azt nem tudod kipróbálni, hogy nyitva hagyod az ajtót és ki- be járkálhatnak egy darabig? Lehet hogy nem értik, hogy miért kell egyszer benn, egyszer meg kinn lenni.

2010. aug. 31. 23:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Mindig nyitva van jó időben. És konkrétan megmondom nekik hogy "menj ki, ott maradsz, vagy helyedre, ott maradsz"... Pl amikor bent takarítok, akkor kint kell maradni, vagy ha jön valaki akkor bent... Érdekes mert mások meg jól elvannak kint/bent
2010. szept. 1. 00:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Kutyabejárón nem gondolkoztatok még? Szerintem nektek praktikus lenn.
2010. szept. 1. 08:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Most olvasom, hogy nyitva van az ajtó. Akkor viszont passz, bocsánat:(
2010. szept. 1. 08:53
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem lehet, sajna, ez egy nagyon régi ajtó, rossz, fémből van azt hiszem oO

Meg nem szeretem ha akkor jönnek be amikor akarnak. Pl ha esik az eső sár lesz és bejönnek mielőtt megtörlöm...

2010. szept. 1. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!