Felnőtt kutyának mi a normális fehérje/zsír mennyiség a szárazeledelben?
38-40/17-20 az nem sok?
Napi adag: 20 kg/220-310g
Vagy ha a napi adagot csökkentem mondjuk 150-200g-ra?
Mert amúgy a táp egyszerűen tökéletes, de félek, hogy vagy rohadtul elhíznak vagy valami bajuk lesz ilyen fehérje/zsír mennyiségtől.
A kutyusok 1xű közepes keverékek, ivartalanítottak, általában kint vannak, de be is szoktak jönni néha, kint szoktunk labdázni, napi 2x1,5 órát sétálunk/kocogunk, szoktam tanítani őket, meg együtt rengeteget játszanak kergetőznek az udvarban, illetve van úszómedencéjük meg akadálypályánk, amiket rendszeresen használunk. De azt mondanám egy átlagos kinti kutya életmód, szóval nincsenek extrán terhelve, amiért erősebb tápra volna szükségük.
A "táp" minden esetben kényelmi megoldás, ahogy az embernek is a gyorsétterem.
Tápban hol van mondjuk az aktív enzim tartalom ami mondjuk egy friss zöldségben vagy növényben?
Színanyagok? Aktív hatóanyagok?
Sehol semmi...
Sterilizált biológiailag inaktív halott anyag, amit ha leraksz a sarokba 2 év múlva is ugyanúgy fog kinézni.
Napi 2x1,5 aktív mozgás mellé kicsit sem sok,főleg ha eddig sem tapasztaltál hízást,feltűnően sok ürüléket vagy bármi zavarót az étkezésük körül.
Kölyök kutyáknak szokott 26-28 százalék lenni a fehérje igényük,felnőtteknek 28-32 %,az aktív kutyáké ettől magasabb,igény és mozgatás szerinti.
Napi 2x1,5 óra mozgás már bőven aktívnak számít.
Hát nem tudom, akkor mi van a komoly munkakutyákkal, vadászkutyák, őrző-védő kutyák, képzett kutyák stb, akikkel konkrétan dolgoznak.
De amúgy ez az összetétele:
1. 20% friss black angus marhahús, 19% friss lazac, 18% csirkehús (szárított), 8% pulykahús (szárított), burgonya, (szárított), édesburgonya (szárított), 7% szárnyaszsír, 3% kacsahús (szárított), 3% szárnyasfehérje (hidrolizált), borsó, 1% tojás (szárított), 1% lazacolaj, lenmag, útifűmaghéj, alma (szárított), sárgarépa (szárított), vörös áfonya (szárított), szárított gyógy- és fűszernövények (spenót, kakukkfű, oregánó, zsálya, petrezselyem, majoránna, kamilla, ánizsmag, görögszéna, körömvirág, borsmenta), cikóriainulin.
2. 39% friss vadhús (18% szarvas, 17% őz, 4% rénszarvas), 14% csirkehús (szárított), 8% nyúlhús (szárított), 8% kacsahús (szárított), burgonya (szárított), édesburgonya (szárított), 6% szárnyaszsír, borsó, 3% szárnyasfehérje (hidrolizált), 1% tojás (szárított), 1% lazacolaj, lignocellulóz, lenmag, útifűmaghéj, alma (szárított), sárgarépa (szárított), vörös áfonya (szárított), szárított gyógy- és fűszernövények (spenót, kakukkfű, oregánó, zsálya, petrezselyem, majoránna, kamilla, ánizsmag, görögszéna, körömvirág, borsmenta), cikóriainulin.
3. 22% friss bárányhús, 19% friss lazac, 12% csirkehús (szárított), 8% bárányhús (szárított), 8% lazac (szárított), burgonya (szárított), édesburgonya (szárított), 6% szárnyaszsír, 4% szárnyasfehérje (hidrolizált), borsó, 1% lazacolaj, lignocellulóz, lenmag, útifűmaghéj, alma (szárított), sárgarépa (szárított), vörös áfonya (szárított), szárított gyógy- és fűszernövények (spenót, kakukkfű, oregánó, zsálya, petrezselyem, majoránna, kamilla, ánizsmag, görögszéna, körömvirág, borsmenta), cikóriainulin.
4. 36% friss lazac, 12% hering (szárított), 9% sima lepényhal (szárított), 8% atlanti tőkehal (szárított), 8% fekete tőkehal (szárított), édesburgonya (szárított), burgonya (szárított), 7% lazacolaj, borsó, lenmag, útifűmaghéj, alma (szárított), sárgarépa (szárított), vörös áfonya (szárított), szárított gyógy- és fűszernövények (spenót, kakukkfű, oregánó, zsálya, petrezselyem, majoránna, kamilla, ánizsmag, görögszéna, körömvirág, borsmenta), cikóriainulin.
"De amúgy ez az összetétele:"
Láttál már friss marhahúst?
Úgy néz ki mint az a száraztáp?
Akkor rakd be a hamburgeredbe, jóétvágyat!
"szárított gyógy- és fűszernövények (spenót, kakukkfű, oregánó, zsálya, petrezselyem, majoránna, kamilla, ánizsmag, görögszéna, körömvirág, borsmenta), cikóriainulin."
Erre a "mix"-re meg ötletem sincs, egy amiben biztos vagyok, természetes formájában sosem enné meg egy kutya sem,
a koktélhatás miatt is kiszámíthatatlan a hosszútávú hatása az egésznek.
Milyem hatóanyag kellene egy kutyatápba? Nem gyógyszer az, hogy hasson
Milyen enzim? Enzim az egy biokatalizátor, van benned, van a kutyában, azt nem kajával viszed be.
Színanyagot meg pláne nem értem.
Milyem hatóanyag kellene egy kutyatápba?
Á semmilyen, csak amit az evolúció, és a természet, kialakított számukra az idők folyamán.
Hogy aztán jöjjön az EMBER és gyártson tápot mert az jobb!
Komolyan győzködnöm kell bárkit is arról, hogy ezek pótmegoldások?
Mert ha igen akkor én vagyok egy másik rendezvényen...
"Nem gyógyszer az, hogy hasson"
A biokémiában minden hat mindenre, amíg egyensúlyban van addig jótékonyan, amikor már nincs akkor kártékonyan.
Véletlenül sem arról van ám szó, hogy pörgetik az ázsiai meg az amerikai árutőzsdét aztán a sok melléktermékre alkossunk tápokat, hogy el lehessen adni a fogyasztói társadalomnak is, ne csak a feldolgozóiparnak.
A testépítőszerek ugyanez a platform...
Az összes hozzávalójával...
Még a szójával kezdődött a nyolcvanas években, akkor még csak disznótápba került.
Mostmár minden van, még a sivatag közepén is aloeverát meg más kaktuszokat termesztenek vagy akármit ami megnő, és a semmiből is TERMÉK lesz.
Eladják a homokot szemenként a sivatagból...
Nem,ne győzködj senkit sem,k-ssolj már végre.
Amikor feltűnik egy tápos kérdés nyomod bele a hülyeségeidet a nyers húsról.Van nyers etetés,jó a nyers etetés,jobb mint a tápos etetés,de nem fog mindenki nyersel etetni.
Nem azért mert nem akarja a legjobbat a kutyának,hanem mert se ideje,se kedve hozzá.
De,igen,ettől függetlenül tarthat kutyát és semmivel sem rosszabb gazda! Mindenki azzal etet amivel megengedi a pénztárcája,az ideje,és a kedve.
A táp összetételt meg ennyire át elemezni nem szükséges.Ha valamilyen hiánybetegsége alakul ki a kutyának arról szól az orvos,lehet pótolni.(de nem szokott előfordulni a jobb tápok esetében)
Van benne hús (lehetőleg összesen több mint 50% bármilyen normális formában),nincs benne gabona,és tartalmaz zsírsavakat.Akkor megfelel arra,hogy a kutya tápláléka legyen,ha mégis jobbra vagy gyengébbre van szüksége a meglévőtők annak egyértelmű jelei lesznek.hízik vagy fogy a kutya,kevésbé energikus vagy túl energikus,stb.
Nekem csak egy alulfagyasztós hűtőm van, a fagyasztórészben pedig kell hely az én ételeimnek is, nem tudok nyersen etetni, mert nincs kapacitásom, így van a táp, és alkalmanként kap nyerset vagy főttet, amikor magamnak készítek olyat, amiből kaphat így, egy része az övé, csontot meg nem adok neki sem nyersen, sem főve, mert bottal már volt baleset, hogy felsértette a végbelét egy lenyelt darabka, úgyhogy nem kísérletezek, jobb a békesség, megkapja más formában.
Kérdező, a tápon van egy adagolás ajánlás, egyébként pedig sok múlik azon, hogy a kutya mennyire aktív, és mellette látod, hogy jó formában van-e, nem sovány, nem hízik, az ajánlott adagtól el lehet térni, illetve ha úgy sem válik be, akkor más táppal kell próbálkozni, plusz vannak olyan tápok is, amiken még aktivitás szerint is el van különítve az ajánlott adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!