Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bull típusú kutya kisgyermek(e...

Bull típusú kutya kisgyermek(ek) mellé?

Figyelt kérdés

Arra gondoltunk,hogy ha nem jelentkezik érte senki akkor megtartanánk.

A környéki Penny bolt raktár ajtaja mellett volt már lassan egy héttel ezelőtt,de onnan csak el akarták zavarni,ezért haza hoztuk bevásárlás után.

Soványnak sovány,úgyhogy régóta utcán lehetett talán,de sok mindenhez hozzá van szokva.Kocsiba pl első hívogatásra beugrott,a házban nem megy fel a bútorokra..

Az orvos szerint nem chipelt,és bull típusú kutya,max 2 év körüli.Kitettünk hírdetéseket,de nem jelentkezett még érte senki.

Eddig jól el játszott a 20 hónapos fiunkal,de egy ismerős azt mondta mikor itt járt hogy nem gyerek barát egyik bull kutya se és nem kéne oda engedni..

Szerintetek? Én cseppet sem látom agresszívnek,pedig közel egy hete a házban van,a kertben is játszanak,mi oda engedtük eddig is és nem harapott,még csak nem is morgott vagy valami.De ránk sem.Jóformán idebent csak fekszik és a kilyukasztott labdával játszik.El is lehet tőle venni,ételért sem morog vagy kap oda,pedig próbálgattam is hogy nehogy ebből baleset legyen.

Tényleg lehet gond abból,ha kisgyermek közelében van? Nekem valahogy elég hihetetlennek hangzik,hogy ez a kezes bárány harapjon..

Kutyánk volt már mondjuk,az egy boxer volt,végül is arra is mindig rá kiáltották hogy milyen veszélyes fajta.De bizonytalan vagyok most már.

#bull #Találtkutya
2021. szept. 21. 10:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
55%

10-es vagyok. A staffinak nem lesz gondja vele,hogy a gyerek huzza nyuzza. Siman birja.

A mienk is ilyen kedves. Sose bantana. De ne elj vissza a kedvessegevel,hanem mozogj vele egyutt rendszeresen. Igenyli az ember testkozdlseget tarsasagat. Fantasztikusan gyorsan megtanulja megerteni az emberi beszedet. Ezert is fontos,hogy a tarsasagotokban bennt legyen. Mert csak igy tanul. Eszre fogod venni,hogy erti ,mit beszelsz. Amikor nem is hozza beszelsz.

Mindenkepp a lakasban aludjon,mert fazos rovidszoru. Az izuletei kikestulnek,ha hidegben a kertben van. Meg akkor nem tudod kamatoztstni a zsenialis kepessegeit,a tanulekonysagat.

Megtanithatod,h hozza oda parancsra a paucsod vagy a tv tavszabalyzot. Vagy a taskad .

Akar meg beagyazni is megtanithatod.

Akar az eldobalt szennyest is osszegyuji es beteszi a a szennyestartoba,ha megtanitod ra. (Neked kell mitalalnod a logikat,milyen elv szerint vegye fel es tegye a szennyesbe.)

Elvezi,hogy dolgozhat neked. Szolgalhat.

Az USA-ban az amstaffot hasznaljak hivatalos klasszik rendorkutyakent,bombakeresonek,kabszerkeresonek,vakvezetonek,stb stb. O az USA hivatalos munkakutyaja.

(A jatekkutyak (foxi,vizsla,spaniel,tacsko,golden )nem burjak az ilyet,amire mindig azt hiszik,h a gyerek melle valok. )

2021. szept. 21. 19:01
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Sok itt a baj... Akinek van egy tündi - bündi stafija, az nyilván nem fogja neked elmondani az érem másik oldalát, de van néhány dolog, amit tudnod kell.

Ebtelepen dolgoztam, naponta találkoztam 50 - 60 stafival. Nos már ez is mondhat valamit, mivel olyan 90 kutya volt a telepen, tehát több, mint a felük volt stafi. Ennek az oka, hogy az ilyen és hasonló naiv kutyatartóktól, akiknek volt/van egy stafija és már azt hiszik ismerik az egész fajtát, a laikusok azt hallják, hogy milyen tökéletes kutya mindenkinek, csak le kell fársztani. Emiatt boldog - boldogtalan vesz stafit és mint később kiderül, nem való nekik. Értem én, hogy a rossz hírnevét akarják elűzni, de a túlkompenzálással csak azt érik el, hogy mégtöbb baleset történik.

Akkor kezdem. Ha egy kutya megharap egy embert és a kutyának nincs oltási könyve, vagy a gazdája nem akarja odaadni azt, az a kutya két hét megfigyelésre kerül a telepre, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az állat nem hordozott semmilyen fertőző betegséget, főleg veszettséget. A lényeg az, hogy a kutyák több, mint fele, akit harapás miatt behoznak stafi, vagy stafi mix volt. Tehát statisztikailag igenis kimutatható, hogy átlagban hajlamosabbak harapni, mint a legtöbb fajta.

Nevelés. Az egy mítosz, hogy minden nevelés kérdése. Neveléssel helyre lehet hozni a kutyákat, de az a kutya, amelyiknek rossz idegrendszere van, folyamatos odafigyelést igényel így is, mert visszaeshet. Egy ideggyenge kutyánál nem úgy működik ez, hogy egyszer megnevelem és utána jó lesz, nincs más dolgom. Nos stafiból rengeteg ilyen van, mert a stafi divatkutya. Mindenkinek ilyen kell a "telepen". Tehát a szaporítók könnyen meggazdagszanak vele, ezért sok a szaporított egyed.

Aztán ott van a jellem, ami nem csak nevelés kérdése. A stafi akár tetszik, akár nem, arra lett kitenyésztve, hogy más állatokkal harcoljon. Ez nála olyan ösztön, mint az agárnál a kergetés, vagy kopónál a nyomkövetés. Nos ezt már elkezték kitenyészteni belőle, de itt - ott még előbukkan, főleg úgy, hogy a szaporítókat nem érdekli ez a része a dolognak, vagy ami rosszabb, még a "gamey" kutyákat szaporítják, mert milyen menő már, hogy szétszedi a nyulat. Hiába lett lepontozva az illető, igaza van abban, hogy ennek az elemi ösztönnek a teljes eltűnéséhez még kell vagy 40 év célzott kitenyésztés. Neveléssel ezt csak felülírni lehet, ami nem jó a kutyának és nem is biztos megoldás. Olyan, mintha a kopót le akarnánk szoktatni a vonyításról. Természetesen ma már stafik nagy részében nincs meg ez az ösztön, de ettől még kifoghatsz egyet, ami a "régi". Főleg úgy, hogy fogalmad sincs az előéletéről.

És itt el is érkeztünk az előélethez. Látom az a válaszoló is le lett pontozva, aki leírta, hogy egy ilyen kutya nem tudhatod, hogy mitől kattan be. Had meséljek egy történetet, amit az egyik volt kollegámtól hallottam. Kihívták befogni egy németjuhászt, aki megölt egy kislányt (ilyenkor a rendőrség is megy a befogókkal). Kiértek, a kutya odament hozzájuk és teljesen barátságos volt. Nos az a kutya, amelyik embert ölt, a törvény szerint altatásra kerül. Elvitték oda, ahol ezt elvégezték, de előtte még volt pár nap, amíg a dolog jogi része lefolyt. A kutya egész idő alatt jámbor volt, meg lehetett simogatni, játszott, el lehetett előle venni az ételét, azaz semmi jelét nem mutatta agressziónak, sőt még dominanciának sem. Egy nap két rendőr, akik a telepen voltak szabadidejükben két ottani csajjal szórakoztak, fűzték őket. A hülyéskedés közepette az egyik lány elsikította magát, a kutya a kennelben teljesen megvadult erre. Mintha egy kapcsolót pattintottak volna át a fejében, elkezdett őrjöngeni. Ekkor minden világossá vált. Annak a kutyának volt valami az előéletében, amitől megvadult, ha sikítást hallott. Lehet, hogy szemtanúja volt annak, ahogyan a gazdáját megtámadták, vagy valami. A lényeg az, hogy a kislány valószínűleg elsikította magát és ezért ölte meg a kutya. Tehát egy olyan kutyánál, aminek nem ismered az előéletét, figyelemmel kell lenni, mert nem tudhatot mit élt át, mi az, amire bekattanhat.

Tehát összegezve: Ne bagatelizáld el a dolgot, mert lehetsz akármennyire odafigyelő, benne van a pakliban, hogy egy olyan dolog történik, amire nem vagy felkészülve. Fő az elővigyázatosság. Nem azt mondom, hogy ne tartsd meg, mert az elmondásod alapján okénak tűnik, csak azt mondom, hogy legyél elővigyázatos.

2021. szept. 22. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!