A vizsla (szuka) kiskutya mennyire rendezi át az udvart? Pl. Lyukat kapar, ás stb . Kisgyermek mellé ajánlanátok?
Az enyémek soha nem ástak ki semmit (a tacskóm sem). Igaz, nagyon sokat foglalkoztam/foglalkozok velük, így nem éreztek késztetést arra, hogy magukat foglalják el.
Gyerek mellé ideális a vizsla, de csak akkor ha meg tudod oldani, hogy 2-3 órát minőségileg foglalkozol vele. (játék, tanítás, nevelés) Erre a kutyának szellemi és fizikai szempontból is szüksége van, ha ezt nem tudod biztosítani a kisgyerek mellett akkor előfordul, hogy rombol és neveletlen lesz. Ezt vedd figyelembe, mielőtt kutyát vállalsz (fajtától függetlenül)
Gyerekbarát kutya alapvetően, de a nevelésen múlik szinte minden. Kutyát is és a gyereket is tanítani kell az egymással való helyes bánásmódra.
Az udvarátrendezés elsősorban szintén neveléstől függ, illetve, hogy legyenek lekötve az energiái, hogy ne unatkozzon, és ne kelljen saját magát szórakoztatnia.
Nagyon okos kutyák, de épp ezért nem bírják a tétlenséget. Ha nincs elfárasztva, katasztrófa sújtotta területté fogja változtatni a kertet. Nem elég neki a napi egy tinglitangli séta, derekasan le kell fárasztani, testileg és szellemileg is, különben kitalál magának szórakozásokat. Azt pedig nem akarod. :)
Nagyon jó kutyák megfelelő nevelés mellett, gyerek mellé is ideálisak, AMENNYIBEN a gyerek is jól bánik a kutyával. (Sajnos sok ellenpéldát láttam, úgyhogy ezt mindig hozzá kell tenni...) Mekkora a kisgyerek? Meg tudjátok vele értetni, hogy hogy kell szépen bánni a kiskutyával?
Az én vizslám pl a múlthéten egy "kedves" "bodzázót" tessékelt ki az udvarunkból,csak mivel fel volt törve a bejárati ajtó nem hívott a kutyámra rendőrt. :D
(És nem kapott őrző-védő kiképzést)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!