Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van aki házi szaporítótól...

Van aki házi szaporítótól vett kutyát?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor mit tapasztaltatok? Tényleg betegesek?

Enyém már 6 éves, ha eddig megúsztúk akkor valószinu hogy nem egy beteges peldanyt fogtunk ki?

2021. szept. 19. 10:17
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
66%
19, 18 vagyok: tudom, igazad van, ezért írtam, hogy tragédia az oldal. Nem buzdítok szaporításra, magam sem szaporítok, nem támogatom úgymond őket, mert tulajdonosként egy állat gazdája vagyok, és ő papíros (még ha nem is kutya). De már véleménye sem lehet az embernek, és persze mindenki úgy gondolja, hogy az ő popsijából süt a nap, biztos én is, de kicsit ki kéne húznunk a fejünket és körbenézni, lásd 20-as válasza, akinek a tk-s fajkutyája beteg. Ezt írtam egyébként a 16-os válaszban, hogy aki annyira veri a mellét, hogy ideggyenge meg beteg kutya jöhet csak a szaporítóktól, annak egy pillanatra sem jut eszébe, hogy biza jöhet a tenyésztőtől is ilyen. Mit gondolnak az emberek, ha pl egy problémás fajta egy almában van egy ideggyenge példány, mert miért ne jönne ki, akkor azt nem adják tovább a tenyésztők? Ó dehogynem. Nem fogják visszatartani (max nagyon szélsőséges esetben), hogy jaj ne, igaz hogy kereshetnék ezen az egyeden is 400-at, de fúha, inkább nem, megtartom, ivartalaníttatom, és elszenvedek vele én 12-15 évig inkább, mert egy áldott jó lélek vagyok. És akkor ezt teszem azt évente egy ilyen példány besikerül... Hát hogyne, a tenyésztő az nem csinál ilyet :)
2021. szept. 19. 14:25
 22/28 anonim ***** válasza:
50%

21.-nek.

Kemény duma és igaz!

Pont az ilyenek szokták töröltetni innen a férgek.

2021. szept. 19. 14:30
 23/28 anonim ***** válasza:
78%

Klasszikusan nem szaporítós, de nem kívánt alom, két fajtatiszta mixe.

6 éves, semmi baja.

Volt törzskönyves kutyánk is, vele sem volt semmi gond, végelgyengülésben halt meg. Ettől függetlenül a tenyésztő sem garancia, főleg azoknál a fajtáknál, ahol a küllemre mentek: tele vannak ideg -és izületi problémákkal.

2021. szept. 19. 15:39
 24/28 anonim ***** válasza:
60%

18

Senkit nem pontoztam,de a tenyésztőket sem istenítem. Szívem szerint addig,míg tele vannak a menhelyek egy db kutyát se hagynék ivarosan. A szomszéd lakatosék " fajtizstá bidbúlját" se és a papíros, fél millásakat se. Aki kutyát akar,válogasson a sok ezer kóbor,menhelyesből,ott is vannak fajtamentők is. Tudom,azok is szapisok de idővel elkopnának ha senki nem fialtatna. A lepontozós rendszert utálom,felesleges..a kérdező tudjon pontozni,ez lenne a legjobb.

2021. szept. 19. 16:24
 25/28 anonim ***** válasza:
80%

Az enyém 8 éves és eddig baja nincs,és nem is volt.Diszplázia gyanús volt 3 évesen,akkor szűrettük mindegyikre,de csak hiánybetegség volt a kattogás.

Akkor cseréltünk Real Nature wilderness tápra + kapta a porcerősítőt.A mai napig kapja is.

Nem érdekelt cseppet sem a kutyás téma,szóval sosem kerestem rá,hogy kitől "érdemes" vagy nem érdemes kutyát venni,így utólag jó nagy rizikót vállaltam.

De fiatal is voltam (vagyis ennél fiatalabb),örültem hogy lehet végre saját kutyám.Rákerestem a fajtára amit ismertem és tetszett is,találtam egy eladót,megvettem a kölyköt.

Most már a fiam nyúzza,remélem még jó sokáig. :D

Viszont legközelebb már biztos,hogy tenyésztőt keresnék,a népszerű fajtákra már biztos van millió egy akivel nem lehet megszívni.Bár,ha egyszer elveszítem a kutyám lehet,hogy többet másikat nem is akarok majd.

2021. szept. 19. 16:26
 26/28 anonim ***** válasza:
35%
24, nem is rád gondoltam a lepontozás "panaszolásánál". Én egyetértek veled is. (18,21 voltam)
2021. szept. 19. 16:47
 27/28 A kérdező kommentje:
Nekem is szaporitotol van
2021. szept. 19. 17:25
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de még gyerek voltam. Szüleim vettek kutyákat, persze nem egyszerre. Az ég világon semmi bajuk nincs/nem volt.
2021. szept. 20. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!