Már nagyon idős a kutyám, kennelköhögés naponta jelentkezik nála sajnos. Viszont ma elterülve feküdt, és véres volt a mancsa. Azt hittem bele lépett valamibe, de szétnézek, és az egész udvaron vérfoltok. Fel is volt fújódva, nem is nagyon mozgott. Kihívtuk az állatorvost, ő azt mondta, hogy nem lát nyálkát a vérben, hanem az tiszta, és elszakadt egy ér, az okozta a vérzést, a hasán sem érez semmit (előtte nem régen evett), az hogy nem mozdult (egyébként mikor az állatorvos kiérkezett felugrott mintha mi sem történt volna), a sokktól van. Azóta fekszik szegény, fel tud kelni, de inkább nem mozdul, csak fekszik :( Átraktuk a kedvenc takarójára, de visszamászott a fűre. Kapott gyógyszert, antibiotikumot, amit majd pênteken kell ismételni. Mivel tudnék neki segíteni addig is? Mi lenne a helyes? Még nem történt velem ilyen, le is sokkolt, várom a tippeket.
Csak azért kérdezek még, mert a gyomormozgás hiánya és a puffadt, kemény has gyomorcsavarodásra utal. Azzal pedig nem éri meg a reggelt, azonnal műteni kell, minél előbb, annál nagyobb a túlélés esélye. Nem segít rajta semmiféle gyógyszer. És ha ebben hal meg iszonyú sokat fog addig szenvedni. Utalhat még rá eredménytelen hányás, öklendezés illetve ha sokat evett egyszerre és ezután ugrabugrált, hempergett.
Persze nem biztos hogy ez a baj. Hát csak tudta volna az állatorvos... remélem meggyógyul!
2021. szept. 15. 20:17
22/49 anonim válasza:
De amúgy az orvos nem mondta mire gyanakszik? Nem látott el tanácsokkal? Mert ez a szívelégtelenségtől, a gyomorcsavarodáson át a szívférgességig, tüdődaganatig annyi minden lehet :(
2021. szept. 15. 20:20
23/49 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm utolsó a válaszaidat! Nagyon remélem, hogy nem ez a baj, mivel a köhögés nála mindennap fent áll, tényleg remélem, hogy nem ez... Szörnyű érzés, hogy nem tudok semmit tenni...
2021. szept. 15. 20:23
24/49 A kérdező kommentje:
Az orvos azt mondta, hogy az erőltetett köhögés miatt elpattant egy ér, és ez vérzik neki, amit szintén kiköhögött, a sokktól fekszik. A felpuffadásra annyit mondott, hogy azért van, mert nem régen evett, tényleg előtte egy fél órával evett. Annyit mondott, hogy pénteken újból jön. Az is nagyon fura volt, hogy a kutya felugrott mikor jött az orvos
2021. szept. 15. 20:26
25/49 anonim válasza:
Sajnos jól tudom, hogy ez milyen érzés. :( sajnálom hogy nem tudok többet segíteni! Legyél mellette, ha nem zavarja őt, ülj úgy hogy kicsit hozzáérj, simogasd, szeretgesd.
Gondolok rátok és szurkolok hogy rendbejöjjön a drága!
2021. szept. 15. 20:27
26/49 anonim válasza:
Lement már a puffadás a hasáról?
Mindenesetre a köhögéat feltétlenül ki kell vizsgálni!
2021. szept. 15. 20:29
27/49 anonim válasza:
Azt írod, "már nagyon idős a kutyám". Ha így van, akkor el kell engedni, csak az elengedés módja nem mindegy. Tudom, az én kutyámat 1 hónapja altatta el az orvos. Szörnyű volt, pedig jót tettem vele, mert megszabadítottam a további szenvedéstől. De ha nincs közel-távol egy állatorvos, akkor annyit tehetsz, hogy vele maradsz, érezze a közelséged, azt, hogy vele vagy. Jelenleg többet nem tudsz tenni.
2021. szept. 15. 20:31
28/49 anonim válasza:
Nem kellett volna elengedni, alapbol kohog, ezt a kerdezo baromi jol tudja, de cseszett normalis orvoshoz elvinni, ahogy most is lehetne meg tenni valamit, de nem.
Hat akkor ez van.
2021. szept. 15. 20:33
29/49 anonim válasza:
Normális doki, vagy altatás. Ha utóbbi, akkor előre is részvétem. De ne gondoljunk a legorsszabrra.
2021. szept. 15. 20:33
30/49 anonim válasza:
jöttmentek jobbantudják mint az állatorvos. tipikus gyakori..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!