Ha kihányja a kutyám a kaját és később visszaeszi az gond?
Kutyának nem adunk nyers húst, főleg ha az sertéshús! Tudom, le leszek érte pontozva 0-ra, de nem érdekel. A mai tenyésztett kutyák szervezete nem tudja rendesen megemészteni a nyers húst. Ráadásul, ha nem is friss, az komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Adj neki rendes konzervet, mellé tápot.
Húsból főttet adj, és nem ártana neki némi zöldség-gyümölcs is (utána lehet nézni, mit szabad és mit tilos adni neki), vagy rizs. Esetleg főtt tojás, ami jót tesz a bundájának. A kutya őse, a farkas ugyanis a természetben is eszik gyümölcsöket, madártojást. A rizs jót tesz az emésztésnek, de csak főtten szabad neki adni!
3-as, te honnan szedtél ekkora baromságot? Barf étrendről hallottál már?
Kérdező, ha hozzá van szokva a kutya, akkor nem fogja kihányni. Én egyszer elkövettem azt a hibát, hogy túl sokat adtam az egyébként tápos-konzerves kutyámnak (időnként kap húst is), akkor kihányta, ráadásul kicsit zsírosabb is volt a hús mint kellett volna neki. Tanultam belőle.
Ha visszaeszi sem hinném, hogy gond lenne belőle, végülis gondolj bele, ugyanaz, csak pépesítve.
Esetleg ha így alakul, próbálj neki kevesebbet adni az új husiból ameddig megszokja a gyomra.
1.Sok volt az étel.
2.Túl gyorsan ette.
3.Stressz hatás érte.Megijedt,nagyon örült,mérges lett,bármelyik okozhatja.
4.Túl nagy falatokat evett.
5.Nem rágta meg vagy alig.
Ezek a lehetőségek általában.
Utána lassan vissza eszi,hogy ne legyen megterhelő a gyomrának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!