Melyek azok a nagyobb testű, házörző jellegű kutyák amelyek kisgyerekkel és más kutyákkal (chihuahua, beagle) gond nélkül összeszoktatható,de azért védi a területet?
Argentin Dog és Cane Corso is kiemelkedő házőrző, a gyerekeket pedig imádják, de azért oda kell figyelni a nevelésükre is...
Elég nagy a mozgásigényük, ha ez nem levezetve akkor bizony feszülté válnak ami AKÁR agresszióhoz is vezethet. De inkább csak szélsőséges esetekben.
Ott van méh a bullmasztiff is, ugyanez, a gyerekeket imádja, ösztönösen védi a házat, emellett pedig nagyon kevés a mozgásigénye.
Viszont a szeretet igénye annál nagyobb...
Nem kell naponta 3*1 órát sétáltatni, de kevés időt bír egyedül.
Viszont rengeteget alszik, többet mint más fajták.
Ebben a tekintetben jobban hasonlít macskára.
Sajnos nem tartozik a legegészségesebb fajták közé, de azért talán a legbetegesebbek közé sem lehet sorolni.
A komondorra még 1 szavazat!!
Iszonyat családcentrikus kutyák. Jól tűrik a gyerekeket is.
Rokonomnak 4 van, mivel juhászatuk van.
Azoknak a kutyáknak egy rossz gondolatuk nincs!
Persze a szőre problémás, de nyugodtan le lehet nyírni. A szeme körül meg a fenekénél amúgy is le kell nyírni.
Minden állatot megtűr. Pedig ott aztán van állat. Mint egy állatkert kb :)
A kisebb kutyákkal is jól kijön. Ott is van kb 10 terelőkutya, puli, mudi, border collie..
A komondorok szabadon vannak éjjel-nappal, a ház és az akolok határmezsgyélyén fekszenek általában. Őrködnek.
8-as figyelted a komondorost,menyien lepontozták ?
ezek,nem ismerik a kutyákat,vagy magyar fajta rettegők ?!
Már ez az oldal is kezd,hasonlítani a zsindex-hez ,meg a tele-faxohoz
9! Sokuk pedig nem is látott még komondort!!
Mert a város közepén nincs...
Én sokat voltam az adott rokonoknál gyerekként.
Komolyan, annyira jó kutyák a komondorok... Ha lenne nagy telkem, nekem is lenne komi.
De így "csak" egy mudim van. Ő is nagyon okos, az eddigi legjobb kutyám. De ő nem őrkutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!