Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veréssel miért gyorsabb a...

Veréssel miért gyorsabb a "nevelés"?

Figyelt kérdés
ha rosszat csinált ismerősöm kutyája, rácsapott, mikor azt tette, azóta nem teszi. Én meg vagy 15x rószoltam, mire nem csinálja többet. Mitől gyorsabb? Mert fél a kutya?
2010. aug. 31. 10:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem egyértelmű, hogy mennyi idős a kutyád és az sem, hogy az isemrősöd mennyire üti a kutyát.

Egyébként neked mi a véleményed arról, hogy a gyereket veréssel tudják jobban nevelni, mint szép szóval?

A félelem hatására alakul jobban, vagy a megértésére?

Ha kölyök kutyáról van szó, akkor a rágcsálás nem rosszaság. Kell hogy legyen, amit rágcsál, mert ez számára természetes igény.

Egyébként sem kell többször rászólni a kutyára, hanem egyszer. Utána valóban legyen szankció. De nem feltétlen ütés. Lehet egy kis vízzel való lespriccelés, vagy egy erős zaj keltése, vagy bármi.

Ha felnőtt kutyáról van szó, az megint más dolog.

De előbb írd meg, mennyi idős kutyáról van szó.

2010. szept. 12. 22:33
 12/18 anonim ***** válasza:
89%

A fájdalmat tutira megjegyzi elsőre a kutya.

Ha rászólsz: "Ejnye-bejnye, kiskutyám, okos vagy, de tudod, hogy ezt nem szabad, édesem, légy szépen jókisfiú, és nem csináld, mert az anyucinak fááj!", abból ő csak azt érti meg, hogy "okos", meg a beceneveket. Azt fogja gondolni, jót tett, és legközelebb is meg fogja tenni.

Én a megerősítésben hiszek. Ha jót tett, megdicsérem, ha rosszat, elég volt egyszer odacsapnom, azóta elég megráznom a kulcscsomót, és soha többé nem csinálja!

Nem azért, mert hiszek a verésben, de a kutyát csak egészen határozottan, sok szeretettel, sohasem kínozva, de a fegyelmet megkövetelve szabad tartani, különben rengeteg probléma lesz vele.

Nem feltétlenül verés kérdése a jólnevelt kutya. Ha odacsapsz, csak nagyon indokolt esetben szabad, (ha harap, lop, vadászik, rád támad), következetesen meg kell torolni ezeket, nem fenékre kell ütni, mert azt nem jegyzi meg, és ha jól csinál valamit, azonnal dicsérni és jutalmazni. Egész egyszerűen jegyezze meg a kutya, hogy rossz tett-büntetés, jó tett-jutalom.

2010. szept. 13. 08:02
 13/18 anonim válasza:

Ne üsd a kutyát csak veszekedj vele, vayg dícsérd meg

ha vered akkor gyorsabban tanul de félni fog tőled

jobb ha nem adsz neki annyit enni mint szokott vagy bezárod,megkötöd és kiabálj vele határozottan

2010. szept. 13. 15:07
 14/18 anonim ***** válasza:

Azért azt még mindig nem tudjuk, hogy mi rosszat csinál.

Hangsúlyozom: a rágcsálás nem rosszaság, hanem természetes igény a kutyánál.

Ezért kell neki játékot, rágcsálni valót adni.

Amíg nem tudni, mit tart rosszaságnak a kérdező, szerintem hiba bármit tanácsolni.

Egyébként az elzárás nem vezet semmire kutyánál, mert nem tudja miért van. Az embergyerek igen, a kutya nem.

2010. szept. 13. 15:19
 15/18 anonim ***** válasza:
szerintem kombinálni kell a jutalmat és a szidást )ritkán ráütést)
2010. szept. 13. 18:37
 16/18 anonim ***** válasza:
az én kutyámnál másfél év alatt csinálhattam bármit. Kezdetben egy erősebb szó, aztán egyet tapsoltam, amitől megijedt, aztán egyet rácsaptam, kiabáltam, és így tovább fokozatosan. Szinte mindent kipróbáltam nála, egy darabig mindegyik módszer bevált de pár hét után megszokta pl a tapsot már szinte meg sem hallotta, vagy hogy kapott pofont,már ösztönösen elugrott előle (és akkor sokszor magamat találtam el :). Mikor kölyök volt próbáltam azt is hogy nyakánál fogva erősen megrántom egyet ahogy az anyaállat is teszi, mert állítólag az nagyon hatásos. Nos az én drágaságom szerintem még élvezte is.Szóval az égegyadta világon mindent megpróbáltam vele de tartósan semmi nem volt hatással rá. Aztán elköltöztünk és az uj párom bevezette nála is azt a módszert ami az ő saját kutyáinál bevált. Ez pedig a számolás. Ha első szóra nem teszi amit mond, akkor elkezd lassan 3ig számolni a 3 után pedig jön a büntetés(nem verés!!)Ezt röpke 3 hét alatt kutyám megtanulta és azóta (kb 4 hónapja)elég csak elkezdenem számolni azonnal tudja hogy szót kell fogadnia. Szerintem kutya és fajta függő hogy kinél mi válik be. De legalább én el tudom mondani hogy az én kutyám "tud" számolni :)
2010. szept. 13. 20:22
 17/18 anonim ***** válasza:

veréssel nem lehet nevelni csak megfélemlíteni a kutyát!

egyes kutyák behódolnak ennek, de sokak csak agresszívak lesznek az agresszív "nevelési módszerektől"...

ami biztos, hogy a verés hatására a bizalom megtörik és sokszor a kutya lelke is

falkán-családon belül még a farkasok sem verekednek

a falkavezér testbeszéddel,(esetleg morgással, foggal való érintéssel, oldalra fektetéssel, lekergetéssel), energiával, higgadtsággal, határozottsággal és következetességgel éri el, hogy kövessék őket

2010. szept. 13. 22:04
 18/18 anonim ***** válasza:
A verés mértékétől függ az egész. Én kutyám is szokott kapni a fejére ha olyat csinál, de agyonverni nemszoktam és nem is fogom se őt se más kutyát. Ha a rászólásból nemért akkor kap egy kicsi tockost (és ezt úgy értsétek ahogy írom. kicsit kap, akkorát, hogy érezze h valami nem oké) és akkor már észhez tér. Kiképzésben is volt egy ismerősöm aki a láb mellett követésnél nagyon elrontotta a dolgokat és ahoz hogy kijavítsa a kutyának oda kellett "csapni" de az se olyan volt, hogy rendesen pofon vágta csak egy kis ütés. Nálam ez még teljesen elfogadható, de az, hogy tiszta izomból rugdossuk csak mert pl. kicsit megkaparta az ajtót az már számomra nem fér bele. Amúgy az tényleg baj, ha sokszor kell rászólnod és csak utána csinálja amit mondassz.
2011. márc. 22. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!