Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bolhás a kiskutyám! Mit...

Bolhás a kiskutyám! Mit csináljunk?

Figyelt kérdés

3 éves yorkshire terrier, hosszú szőrű. Nem tudjuk, honnan szedte. Tegnap vette észre anya, hogy valami kis bogár mászott rajta. Megfürdettük, de ugyanúgy vakarózik (félpercenként kezdi). Vettünk bolha elleni spray-t, fújjuk is, de ezen kívül mit lehet még tenni? (A szőréhez anyám nagyon ragaszkodik...)

Köszi!

14/L

2010. aug. 31. 09:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Vehettek neki bolhanyakörvet is.

A lényeg az,hogy a fekhelyét és ahol gyakrabban járkál azt is bolhaírtózni kell.Ha a fekhelyéből nem fogjátok kiírtani akkor folyamatosan visszatérő probléma lesz a bolha.Vegyetek bolhaírtó port és szórjátok be a fekhelyét vagy mossátok ki forró vízzel.

2010. aug. 31. 09:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem is 3 éves yorkim van, és már ő is volt bolhás, kétszer is. Állatpatikában vegyetek Neostomsan oldatot, 2 ampullával (800 Ft körül lesz a 2 ampulla)

Egy ampullát higítsatok fel kb. másfél liter vízben (lehet egy kicsit kevesebb is) Állítsátok a yorkitokat egy lavórba, és ezzel a higított cuccal legalább 10-15 percig locsolgassátok. A víznek benzin szaga lesz, és olyan színű, mint a tej, de nem lesz semmi baja a kutyusnak.

Szerintem először a nyakára öntsétek, mert ha a testét kezditek el locsolni, akkor a fejére mennek a bolhák. Mondjuk tökmindegy, mert az egész kutyát át kell ezzel itatni, a fejére is kell önteni. Ha nem muszáj ne menjen a szemébe, bár az enyémnek belement, de semmi baja nem lett:)

Azonnal megdöglenek a bolhák, már a vízbe kipotyognak belőle.

Ha kész vagytok, ne öblítsétek le, hagyjátok rajta megszáradni! Egy kicsit itassátok le törülközővel a felesleget.

Azért kell 2 ampullával, mert ha a bolha lerakta a petéket, akkor azok 1 hét múlva kelnek ki. Ugyanígy fürdessétek meg.

Ennél nincs jobb szer bolhák ellen. Aztán tegyetek rá kullancs-, és bolhaírtó cseppeket.

2010. aug. 31. 09:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Elírtam a nevét: Neostomosan

Ja igen, vehettek 3 ampullával is, azt is higítsátok fel, és valami permetezős flaskában fújjátok át azokat a helyeket, ahol szeret feküdni a kutya.

Mondjuk ahhoz már nagyon bolhásnak kell lennie, hogy a lakásban is legyenek.

Az én kutyámban volt jónéhány vérszívó, de a lakásban nem voltak szerencsére.

2010. aug. 31. 09:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, amint hazaér anya, elmondom neki.

A helyét is befújtuk, de ahol járkál, azt nem. De befogjuk azt is mostmár, köszi!

14/L

2010. aug. 31. 09:58
 5/6 anonim ***** válasza:
talán fürdesd meg .-.-
2010. aug. 31. 11:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Leírtam már a kérdés kiegészítő részébe. Igen, már megfürdettük, de ezzel nem tűntek el a golhák sajnos...
2010. aug. 31. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!