Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Levághatom onnan a szőrt?

Levághatom onnan a szőrt?

Figyelt kérdés
A 4 hónapos kan kutyám fütyijéről le lelehet vágni a szőrt? Teszek vele bármiféle kárt ha levágom? Ha lelehet akkor csak simán egy ollóval vagy kell valami speciális eszköz?

2021. szept. 8. 19:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd rá, kérdezz meg egy kozmetikust.
2021. szept. 8. 19:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Inkább ne!

Az őt nem zavarja egyáltalán! Ő nem ember.

2021. szept. 8. 19:27
 3/10 anonim válasza:
100%
Szia, egyetértek az előttem szólóval. Jobb ha nem, tényleg nem ember, neki ez természetes.
2021. szept. 8. 19:39
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Még csak rövid szőrű kutyám volt, de azt tudom, hogy a nagy bundás kutyáknak a feneküknél rövidre szokták vágni, hogy ne ragadjon bele az ürülék. Fogalmam sincs, hogy vizelésnél ilyesmi előfordulhat e, én ebben az esetben röviden tartanám, higiénikusabb. Bár én elég ügyetlen vagyok, akkor már inkább egy kutyakozmetikus csinálja.p

Ha nem ilyesmiről van szó, akkor felesleges ezzel foglalkozni, hagyd úgy.

2021. szept. 8. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Ismertem hosszabb szőrű kan kutyát, akinek a fütyijén is volt szőr bőségesen. Mindig végig folyt rajta a pisi, végül rászáradt, így összeállt a szőr. Nem volt túl gusztusos. Óvatosan le lehet vágni nyugodtan.
2021. szept. 8. 21:16
 6/10 anonim ***** válasza:
63%

Én nem tenném. Gusztus ide vagy oda, a szőr mindig védelmi funkciót lát el, és mivel kint az utcán is lefeküdhet, könnyebben bejut nem kívánt helyekre nem kívánt akármi a leprától kezdve (nagyobb városokban, de a lepra lehet túlzás), a rühön át minden.

Inkább legyen pisis ott a szőr.

De lehet én vagyok túl féltő, elfogadom ha így látjátok.

2021. szept. 8. 22:49
 7/10 anonim ***** válasza:
86%
Egyik kutyámnak is mindig becsomósodik, összeragad, ezért szoktam belőle vágni, nem az egészet, a védelmi funkciója megmarad.
2021. szept. 9. 06:41
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
Nyugodtan levághatod.
2021. szept. 9. 10:50
 9/10 anonim ***** válasza:
85%
Levághatod,de én inkább kozmetikusra bíznám.Nagyon érzékeny,vékony a bőrük a hasuk tájékán a kutyáknak,könnyen felsérted/megsérted még nyíróval is. :D
2021. szept. 9. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:
25%
A kutya elvileg tisztítja magát ott is, nem ragadhatna össze.
2021. szept. 9. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!