Hogyan kell megtanitani a kis kutyat hogy vissza hozza a jatekot ha eldobom?
Figyelt kérdés
Ki hogy gyakorolta be vele?2021. szept. 6. 08:12
1/8 anonim válasza:
Egyik kutyimnál csak hívni kellett, már jött is labdával a szájában, kapta a simit. Tesója nem hozta vissza, neki úgy csináltam, hogy jutifalat volt a kezemben, a másikban labda. Ledobtam magam elé a labdát, ő felvette, majd megsimiztem a kutyát, és odaadtam neki a jutifalit. Ugyanezt csináltam végig, közben egyre messzebbre dobtam. :)
Sok sikert!
2/8 anonim válasza:
Apportírozás néven keress rá, szuper vidik vannak Youtubeon.
3/8 anonim válasza:
Az én kutyám a 2 labdás módszerrel tanulta meg. Rengeteg videó van youtuben
4/8 anonim válasza:
Nalunk csak annyi gond volt, hogy nem adta oda, meg szaladgalt vele, jutalomfalattam el lehetett cserelni vele, aztan mar csak minden 2. Alkalommal kapott erte jutalmat, es egyre ritkabban.
5/8 anonim válasza:
Nekem mentettem van, de már felnőttként került hozzám. Ő annyira nem apportos, szeret az eldobott bot vagy frizbi után futni, de nem hozza vissza, hanem zsákmánynak elviszi valahova rágcsálni, kajáért sem mindig akarja odaadni, a labdák nem érdeklik, legfeljebb a snacklabda, ha van is benne finomság, de azzal másképp játszik. Nála pl. az működik, hogy ha kiválaszt magának egy helyet, ahova elvonul a zsákmánnyal, akkor oda állok, és két frizbit dobálok neki felváltva, mindig a kiszemelt helyre leteszi, ami után éppen fut, és akkor eldobom neki a másikat.
6/8 A kérdező kommentje:
de ha zsakmanynal nezi es erte mesz nem veszi jateknak? hogy el akarod venni?
2021. szept. 7. 09:19
7/8 anonim válasza:
Én úgy tanítottam meg neki, hogy eldobtam a kedvenc játékát, egy kötelet, amit könnyen a szájába tud venni, és vinni-hozni. Mikor elindult, mondtam neki hogy "Hozzad!" Eleinte tőlem egy méterre elhagyta, majd elém jött. Kapott jutalomfalatot, dicséretet. Minél közelebb hozta, annál többet. Mostmár nem muszáj mondanom a vezényszót, hozza magától, és leteszi a cipőm elé.
8/8 anonim válasza:
Kérdező, én nem erőltetem az apportot a kutyámnál, mert ha hívom is, leteszi azt, amit dobálnék neki, és anélkül jön. :-) A felváltva dobálás is csak úgy működik, ha én odaállok arra a helyre, amit ő kinézett bázisnak. Minden kutya más, az enyém ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!