Milyen rutint javasoltok ehhez a kiskutyahoz?
Nemsokara kapunk egy kiskutyat. Jack russel es csivava keverek. 11 hetes.
Van egy cicank is, majd ossze kell vele is szoktatnunk. De a cica az kinti es benti is. 2 szobas foldszinti lakasban lakunk sajat kerttel.
Utoljara meg falun gyerekkoromban volt kutyank. Most a lanyomnak hozzunk majd el egyet, de ugyis a vele valo fooglalkozas nagyreszben ram harul majd.
9re jarok dolgozni. 2ig. Hetkozben. Arra gondoltam, hogy munka elott kiviszem setalni fel 8 korul. De elotte vagy utana etessem meg? Mikor egyen megint, hanyszor egy nap? Csak szaraz kaja ajanlott? Hany hosszabb setat igenyel egy ilyen kutya?
Arra gondoltam, hogy meg az elejen, mig szokja a helyet, egy nagy ketrecbe bezarom (rakok neki vizet, jatekot). Foleg a macska miatt, mert nem tudom hogy fogja fogadni. A szomszed majd az elejen atjon parszor megnezni abban a 4 oraban mig dolgozok.
Es este hany orakkor vigyem ki utoljara?
Szeretnek neki egy rutint kialakitani. Minden velemenyre kivancsi vagyok.
Ha nem tudsz vele lenni,hozz/vegyel inkabb fdlnott kutyat. Igy nem lesz jo,csak ideges leszdl,h osszeragja a lakast meg ossze pisikakilja.
Tudod,h amikor mar 1-1,5 eves,akkor nem eleg a seta,hanem bicajoznod vagy futnod kell vele minden nap orakat?? O az egyik legnozgasigenyesebb kutya!! Es meg ez sexlesz neki eleg!!
Pont ezert vettem felnott nagytestu orzovedo kutyat. Kb fel evre ra ugy osszenottunk,mintha szuletesetol velem lenne,tokeletesen megbizom benne. Barmikor beteszem a kezem a szajaba meg eves kozben is . Puszilgatom olelgetem.
Szobakennelhez nem 5 perc alatt szokik, ha ketrec alatt arra gondoltal, tehat ha te csak ugy beteszed es bezarod, akkor egyreszt egy eletre megutaltatod vele, jo esetben csak magat a kennelt, rosszabbik esetben minden szukebb helyet (auto, busz, kutyahaz, nem tudom, akarmi).
Az elso 1-2 hetben otthon kene vele lenned, mar csak a macska miatt is, utana pedig legyenek kulon szobaban, ha ugy latod, hogy nehezebb az osszeszoktatas.
Nekem jack russellem van, szobakenneles volt ő is kicsiként, mikor kint volt, sokat foglalkoztunk vele, játszottunk, lefárasztottuk, majd a kaját beraktuk a kennelbe, ő bement és rázártuk az ajtót. Miután befejezte az evést, le is feküdt aludni. Nem szoktatgattuk külön, egyáltalán nincs vele rossz élménye, mint a többi kutyámnak és az idiseimnek sem volt baja a ketreccel.
Napi 1-2 hosszú séta elég, ha a kertben is elvégezheti a dolgát, akkor elegendő minél gyakrabban(pár óránként) kivinni, ha ezt nem szeretnétek, akkor pedig menjetek vele ilyenkor egy rövid, pár perces sétára.
Cicával egy kölyköt könnyű összeszoktatni, első időben még a cica nézheti prédának, persze lehet, h már ekkor is menekülni akar. Először ezért inkább a szobában találkozzanak, ne tanulja meg azt a kutyus, hogy a cicát kergetni kell és ő akkor el fog futni. Mikor látod, hogy sok a macskának, mert durván játszik, nyomul a kutya, akkor szólj rá, a cicát meg dícsérgessétek, ha szükséges(illetve szintén szóljatok rá, ha durvul).
Nagyon szepen koszonom a valaszokat!!!
Ugy alakult, hogy megsem azt a fajta kutyat hozzuk el, mert kiderult, hogy nincs oltva es chippelve.Anelkul elhozni meg illegális itt ahol mi elunk, a mi allatorvosunk nem is fogadja.
A lenyeg, hogy talaltunk egy masikat, egy fajta tiszta king charles - t. Papirjai rendben vannak. Most 10 hetes. Talan ennek a szoret is jobban fogjuk viselni a lakasban.
Koszonom a tippeket, fel fogom oket hasznalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!