Hol találhatnék "véletlenül" kutyát?
Anyám nem enged semmilyen állatot, de eddig hazahoztunk már 4 macskát, és 1 kutyát az utcáról. 3 cicáknak kerestem gazdát, 1 megmaradt, a kutyának örültem volna ha szintén nálunk marad de hónapokkal később meglett végül a gazdája. Addig én sétáltattam, etettem stb.
Évek óta mondom hogy szeretnék kutyát, de mindig azt kapom hogy nem, örökbefogadásról, vásárlásról hallani se akar. Tehát így direktbe nem lehet kutyám, viszont ha kóbor és nincs gazdája, gyakorlatilag rajtunk maradhat.
Anyagilag is én tartanám el, jövőre már suli helyett is dolgozni fogok. Tehát ez gyakorlatilag olyan lenne, mintha megelőzném egy kutya menhelyre kerülését.
Szóval szerintetek hogy kéne csinálnom? Budapest közelében merre lehetnek kóbor kutyák?
Én csak viccből írtam,hogy vigyen egyet haza mintha találta volna.Nem szabad az ilyet komolyan venni.
Anyukád háza,anyukád szabályai.Ha nem akar kutyát annak oka van.Itt nem csak anyagiakról van szó meg "majd én sétáltatom".
Ott lesz a házban,mindenki közelében,az mindenki kutyája lesz akkor is ha te vitted haza és te eteted.Neki is kell kerülgetnie,rászólni hogy mit ne csináljon,nevelgetni..
Ez a neheze.Egy kiskutya nagy felelősség.De nagy kutya is,minden kutya az.
Ha majd lesz saját háztartásod akkor úgy cseszed tele állatokkal,és úgy lakod le állatokkal ahogy szeretnéd.Ez most még nem a te házad ilyen szempontból.
Én se örülnék,ha a gyerekeim rendszerint valami kóborral állítanának be,hogy jaj de cuki tartsuk meg..
Nem.Macskának alomcsere,kutyát lehordani,koszolnak,szőröznek,az állatnak mindenféle állatszaga van,én nem szeretem.Egyenlőfe nekem nem is kéne,főleg ilyen korú gyerekek mellé.
Ok átgondolom, de azért nyílván nem hagyok az út szélén egy dobozba kidobott kölyköt. Menhelyre meg nem lenne szívem beadni, amúgy se vennék be mert mindenhol telt ház van. Egyébként nem mondanám hogy anyám nem akar, neki németjuhásza volt, 4 macskából 3-at az ő unszolására hoztunk haza, plusz sokszor vigyázunk ismerősök kutyáira ha nyaralnak. Ez inkább ilyen tipikus szülői hozzáállás amikor nincs rá indok, egyszerűen "csak mert én azt mondtam".
Menhelyről évekkel ezelőtt kiválasztottunk közösen egyet, akibe nagyon beleszerettünk, de végül mivel a másik jelentkező bevihette a munkahelyére is, neki adták. Szóval azóta a menhely off téma.
Amikor az a talált kutyás sztori volt, azt mondta hogy jólvan maradhat, de max 1 kutyád lehet.
Szóval inkább úgy mondanám hogy nem aszisztál a beszerzéséhez. Gyepiről vagy menhelyről ha kihoznék úgyis kiderülne valahogy szerintem. Hazudni nem szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!