3-6 hónap: Puppy táp
6-12 hónap: Junior táp
1-8 év: Adult táp
8+ Senior táp
Mindkettő jó,az elsőt add neki egy éves korig,egy éves kor felett mehet a sport táp.Sportolni (erőltetni,edzeni a kutyát) egy éves korig nem is szabad,tönkre mennek az ízületei,mert még növésben van és nagy a terhelés rá. :)
Egy táp a juniorból simán elfogy mire 12 hós lesz, sőt több is. Egyelőre az kell neki, amit elsőre linkeltél.
A második viszont felnőtt, aktívan sportolt kutyáknak van. Ha te csak napi 3x megsétáltatod, akkor elég az első fajtának az adult változata 12 hós kora után, vagyis ez.
Tapokat szemet (hulladek) anyagokbol keszitik, meg ha premium is a minosegjelolesuk. Nehogy mar azt higgye valaki, hogy a tapgyarto kimegy reggel a piacra a kedvenc hentesehez es megveszi a legszebb husit. De nem am! Feherje feldolgozobol szerzik be az alapanyagokat es abbol allitjak ossze a fantasztikus termekeiket. Undorito! Persze a csomagolason levo grafika megteveszto es a reklam dumak is jol meg vannak fogalmazva, de nem kell mindent elhinni ...
Fozz a kutyadnak! Nem olyan nagy kaland, nem kell fuszerezni, nem baj ha ragos es porcofo van benne ... hamar megvan es legalabb biztosan tudod mit adtal a kutyadnak enni.
Legegyszerubb a toltotthus - veszel egy sertes dagadot, teszel bele mindenfele foldi jot ami a kutyanak is jo (sargarepa, zoldborso, sutotok, batata, cekla ... ilyenek). Nagyjabol megsutod es napokig van rendes kajaja a kutyadnak.
Tapot a gaszonallatnak (joszag) szokas adni ... csirke, marha, sertes ... ok kapnak tapot, mas neven takarmanyt :)
Lusta varosi (irodista) ficsur aki csak divatbol tart kutyat az allaybaratsag cimszo alatt, ok veszik a konzerveket es a szaraztapot. Egyiknek sem lennek a kutyaja!!! :) Bezzeg az emver nem konzervet eszik egesz eleteben, pedig megtejeyne hiszen emberkonzervek is vannak - meg sem konzerven el az ember, hanem foz maganak.
Fozzel neki malac fulet, vagy pacalt. Mindkettoben kivalo anyagok vannak, ami tokeletes egy novedek kutyanak ...
(termeszetesen nem a human gasztronomia receptje alapjan)
#7
és mit főzől neki, mi a recepted?
Eleinte maradtam a legutolsó táp szerinti összetevőknél és arányoknál, ami akkoriban ilyesmi 50% körüli hústartalom volt, mint ez a Brit. Aztán szépen emeltem a hús adagot olyan 70-80%-ra. Megnyugtató hogy látom mi kerül a szervezetébe... Én mondjuk nagyon komplexen táplalom, barfoztunk is egy ideig, a főzéshez a barf arányokat,recepteket is fel tudod használni. Farkaskonyhának van még egy jó oktató videója a külön főzésről házi koszt néven ha jól emlékszem!
Én színhúson (sokfélén) kívül csontos húst (nem csöveset!), kocsonyát, tojást, sovány túrót, sokféle zöldséget és gyümölcsöt eszik, minimális gabonával pl.péppé főtt rizs, kukoricapehely. S ezeket mind grammra méregetem szóval nem biztos, hogy most jó embertől kértél tanácsot, mert nincs egyféle receptünk és valószínűleg túlzás is picit amit leművelek.🙆
Ja azt kihagytam, hogy a belsőségek is fontos részét képezik a kiegyensúlyozott táplálkozásnak és amit itt ajánlottak disznófül is nagyon jó az ízületeknek, de ezt mindenképpen főzd legalább 15 percig. Az értékes főzőleveket is használd föl, abban is sok a kollagén!
Itt egy jó cikk:
És hozzá a videó amiről az előbb beszéltem:
Hidd el megér minden vesződséget. Én javaslom, ha nem is teljesen, de heti pár napot vezessetek be, tuti imádni fogja és hosszú kutatásom során szerintem ezzel teszel a legjobbat az egészségének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!