Jack Russel vagy labrador lenne jobb választás?
Első kutyám lenne. 8-tól 16 óráig dolgozok. Aktív vagyok, szeretek futni, biciklizni, minden mozgásra nyitott vagyok. Szeretném képezni, trükköket tanítani. Mindkét kutyafajta mozgékony és okos, ezért szűkítettem kettőjükre a kört.
Az egyetlen dolog, ami nehezíti a választást, az hogy lakásban lakok.
Melyik lenne jobb választás?
Ha tényleg olyan aktív vagy mint mondod akkor amelyik jobban tetszik.
Mindkettő intelligens,aktív,sportos gazdinak való kutya.
Ha ez segít:
A labrador nagyobb, erősen tud vedleni
A jack russel kisebb, a szőrét trimmelni kell, így kevésbé hullajtja, viszont terrier mivolta miatt makacsabb is
Ha még mindig mindegy akkor vàlassz személyes preferencia alapján. Én egyébként a kettő közül a jack russelt választanám.
"A jack russel nem birja ki mozgas nelkul a 8 orat…"
Jaja, tele van a kutyatemető olyan jack russel-ekkel, akikkel nem mozgott a gazdájuk 8 óránként.
Ja, nem...
Én 13 év kutyás tapasztalattal (mint kutyaszitter, menhelyi önkéntes és már gazdi) írom a válaszomat.
Lassan 4 hónapja van egy mentett labrador keverék kan kutyám, vele szuper az élet. Lakásban élünk, első pillanattól kezdve szobatiszta nyugodtan viselkedik a lakásban, egyedül is jól elvan, nagyon szeret sétálni, futni, kutyafuttatóba járni, és úszni.
Labrador retriever:
- első kutyának tökéletes
- könnyen kezelhető, tanulékony
- energikus, de nem hiperaktív
- lakásban is ideális ha megfelelően le van mozgatva
- a szőre hullik, de ha megfelelően táplálod akkor nem vészes
Jack Russel Terrier:
- tapasztalt gazdit igényel
- terrier lévén makacs
- a legtöbb hiperaktív
- szintén ideális lakásban ha megfelelően le van mozgatva
- a rövid szőrűnek ugyanúgy hullik a szőre mint pl a labradornak, a szálkás szőrűt kell trimmelni.
És egy rövid történet egy JRT-ről:
Én márciusban sétáltattam egy neveletlen Jack Russell Terriert brutális amit az művelt,pórázon támadta a járókelőket éppenhogy meg tudtam állítani illetve ha nem engedtem meg neki azt amit akart akkor megtámadott engem is és elkapta a cipőmet utána meg beleharapott a vádlimba.
Terrier, pláne ennyire ösztönerős, mint a jrt, nagyon nem javasolt kezdőnek. Neki nem elég a mozgás. Neki agyi és ösztönszintű lefárasztás is kell. Ezt hogy adnád meg számára?
Emellett kezdőként egyszerűen nincs tudásod, tapasztalatod, hogy hogyan kezeld, ha elrohan macska/nyúl/őz után. Mert nem tudod, hogy hogyan kezeld, ha esetleg bevédi az ételt, visszafordul rád, agressziót mutat más kutyák-emberek felé.
Már 10 éves a jack russellem, én csak lebeszélni tudlak a fajtáról.
Brutál okos, tud egy rakat trükköt, agilitizett is, tele a szekrény teteje érmekkel meg kupákkal, de attól még egy számító kis bunkó. A többi kutyám az esetek többségében azt nézi, hogy lehetne nekem jobb, a jack kizárólag a saját érdekeit figyeli.
A labik szuper kutyák, néha talán infantilisen viselkednek, nagyon tudják élvezni az életet, de szeretnek a gazdival kooperálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!