Royal Canint száraztápot kap, ezen kívül mit ajánlotok hogy ne legyen egyhangú az étkezése?
Szia!
A tápértékre figyelj a táp választásánál, és nyilván a minél kevesebb vagy akár 0 adalékanyagra. A Royal Canin teljesen jó, mérföldekkel jobb mint egy Pedigree vagy Happy Dog! A pénztárcát is kell nézni a kaja vásárlásánál.
Mi Purina Pro Plan-nal etetünk és ha épp olyat eszünk, akkor kap kis házikosztot is a táp mellé - az adagra figyelve. Például húslevest a tápra, porcot a tápra amit a csirkecombról lefejtünk, kis főzeléket stb stb. Nézd meg, hogy mit nem ehet a kutya, és ha nincs ilyen összetevő az ételben - mondjuk paradicsom -, akkor mehet neki. Az adagok a tasakon ajánlások, nem aranyszabályok, vedd figyelembe mennyire aktív a kutya, mennyi idős, és aszerint etest. Nyilván amikor még növésben van, akkor bőségesen etesd. A napi 2x etetést ajánlom a kutyidnak a KÉSŐBBIEKBEN, amíg kicsi addig inkább 3x.
A csontot, hogy oda adod-e vagy sem, azt te magad eldöntöd. Mi oda szoktuk. Nincs egyetértés az állatorvosok körében erről a kérdésről.
Rágócsontot, préselt rágócsontot lehet kapni kisállatkereskedésekben, ezeket a fogzó kiskutya nagyon kedveli. Addig sem a cipődet rágja :)
Jutifalatot nem ajánlok csak úgy osztogatni, mert hozzászokhat. Mi egyszer túltoltuk a jutifalizást (igaz, tanítgatások alkalmával) és nem akarta megenni a tápot, stresszes két hetünk volt!
Ha foglalkozol vele és használsz jutalomfalatot, akkor abból viszont vedd meg a minőségit, úgysem kell sokat adnod belőle.
Ha első kutyás vagy, ha már tapasztalt, ajánlom a folyamatos önfejlesztést vagy akár kutyaiskolát (itt körültekintően választani, nem elolcsózni!).
Ha az autodidakta mód mellett döntesz, akkor csekkold ezt a youtube csatornát, régóta követem, megbízható:
Zak George’s Dog Training Revolution
Nagyon sok fajta kutyanevelési módszer létezik, itt gazdája válogatja kinek mi a szimpatikus, figyelembe kell venni, hogy mi a gazda elképzelése a kutyáról, a kutyatartásnak mi a célja. Tehát olvasd el az értékeléseket, a hátoldalát az adott könyvnek mielőtt megveszed :D
A Brit Care jó táp,én csak ajánlani tudom. :)
Ezen felül még ilyesmi árban a Select gold sem rossz,a real nature wilderness pedig kiemelten jó.én a mini méretű tápja miatt szerettem kölyöknek,tényleg nagyon picike falatok,kb rizsszemek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!