Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Royal Canint száraztápot kap,...

Royal Canint száraztápot kap, ezen kívül mit ajánlotok hogy ne legyen egyhangú az étkezése?

Figyelt kérdés
Sziasztok, most van először francia bulldog kiskutyám 13.hetes jelenleg.
2021. szept. 3. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
A Royal nem igazán jó minőségű táp. Válts jobbra és akkor nem kell kiegészíteni semmivel.
2021. szept. 3. 11:57
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
A royal Canint én is leváltanám,(a speciális tápjaik jók, de a simák elég rossz minőségűek, szóval pl q vesebeteg kutyákra kifejlesztett tárjuk oke, de ilyenekre reméljük nem lesz szukseg) bőven elegendő egyféle száraztáp, a kutyáknak nincs szükségük a változatos étrendre (vagyis egy jó minőségű száraztápban van minden, amire szükségük van), pl taste of wild, platinum, N&D, brit care, stb.
2021. szept. 3. 12:02
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Ha nagyon szeretnél mást is adni, inkább jutalomfalatként adható neki hús, zöldség, főzhetsz neki, vagy jó minőségű jutifalat, nedves táp néha mehet. de szerintem az alap étkezést egyféle táp tegye ki.
2021. szept. 3. 12:03
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
Én nem értek egyet azzal, hogy a kutyáknak nem kell a változatos étrend. Az én kutyám élvezi a változatos ételeket, látszik rajta, hogy élvezi az ízeket, élvezetesebben eszik mint a legtöbb ember. Igaz, nem a száraztáp az egyetlen amit ismer, de szerintem nekik is ugyanúgy kell a változatosság. A petpincér oldalon is le van írva, hogy jobb így a kutyának.
2021. szept. 3. 12:08
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, most belevetődtem a tápnézegetésbe. Ez akkor szerintetek jó lehet

[link]

2021. szept. 3. 12:15
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
#4 Jó minőségű táp etetése esetén a plussz ezzel-azzal etetéssel még árthatsz is neki. Fontos a tápérték, fehérje mennyiségének bevitele, ne pörköltet egyen stb. Lehet adni bizonyos zöldségeket, gyümölcsöket, főtt, sült húst stb, de nem állandó jelleggel jó minőségű táp mellett.
2021. szept. 3. 12:18
 7/10 anonim ***** válasza:
97%
Igen, jó lesz, a Brit Care jó minőségű.
2021. szept. 3. 12:20
 8/10 anonim ***** válasza:
30%

Szia!

A tápértékre figyelj a táp választásánál, és nyilván a minél kevesebb vagy akár 0 adalékanyagra. A Royal Canin teljesen jó, mérföldekkel jobb mint egy Pedigree vagy Happy Dog! A pénztárcát is kell nézni a kaja vásárlásánál.

Mi Purina Pro Plan-nal etetünk és ha épp olyat eszünk, akkor kap kis házikosztot is a táp mellé - az adagra figyelve. Például húslevest a tápra, porcot a tápra amit a csirkecombról lefejtünk, kis főzeléket stb stb. Nézd meg, hogy mit nem ehet a kutya, és ha nincs ilyen összetevő az ételben - mondjuk paradicsom -, akkor mehet neki. Az adagok a tasakon ajánlások, nem aranyszabályok, vedd figyelembe mennyire aktív a kutya, mennyi idős, és aszerint etest. Nyilván amikor még növésben van, akkor bőségesen etesd. A napi 2x etetést ajánlom a kutyidnak a KÉSŐBBIEKBEN, amíg kicsi addig inkább 3x.

A csontot, hogy oda adod-e vagy sem, azt te magad eldöntöd. Mi oda szoktuk. Nincs egyetértés az állatorvosok körében erről a kérdésről.

Rágócsontot, préselt rágócsontot lehet kapni kisállatkereskedésekben, ezeket a fogzó kiskutya nagyon kedveli. Addig sem a cipődet rágja :)

Jutifalatot nem ajánlok csak úgy osztogatni, mert hozzászokhat. Mi egyszer túltoltuk a jutifalizást (igaz, tanítgatások alkalmával) és nem akarta megenni a tápot, stresszes két hetünk volt!

Ha foglalkozol vele és használsz jutalomfalatot, akkor abból viszont vedd meg a minőségit, úgysem kell sokat adnod belőle.

Ha első kutyás vagy, ha már tapasztalt, ajánlom a folyamatos önfejlesztést vagy akár kutyaiskolát (itt körültekintően választani, nem elolcsózni!).

Ha az autodidakta mód mellett döntesz, akkor csekkold ezt a youtube csatornát, régóta követem, megbízható:

Zak George’s Dog Training Revolution

Nagyon sok fajta kutyanevelési módszer létezik, itt gazdája válogatja kinek mi a szimpatikus, figyelembe kell venni, hogy mi a gazda elképzelése a kutyáról, a kutyatartásnak mi a célja. Tehát olvasd el az értékeléseket, a hátoldalát az adott könyvnek mielőtt megveszed :D

2021. szept. 3. 12:56
 9/10 anonim ***** válasza:
67%
Eleinte en is tappal etettem ... allandoan problemak voltak ... azota fozok a kutyanak ... nincs is semmi problema.
2021. szept. 3. 12:56
 10/10 anonim ***** válasza:

A Brit Care jó táp,én csak ajánlani tudom. :)

Ezen felül még ilyesmi árban a Select gold sem rossz,a real nature wilderness pedig kiemelten jó.én a mini méretű tápja miatt szerettem kölyöknek,tényleg nagyon picike falatok,kb rizsszemek. :)

2021. szept. 3. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!